Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KWS opent nieuwe fytopathologiehub in Spanje

KWS Vegetables heeft in Murcia, Spanje, een modern onderzoekscentrum geopend, gericht op het ontwikkelen van ziektebestendig plantmateriaal voor tomaat, komkommer, paprika, meloen en watermeloen. Met deze nieuwe faciliteit breidt het bedrijf zijn R&D-capaciteit voor deze vijf gewassen verder uit, terwijl het blijft bouwen aan zijn jonge groenteafdeling op wereldniveau. De opening van de hub is een belangrijke mijlpaal in de ambitie van KWS Vegetables om innovatieve en betrouwbare zaadoplossingen te bieden aan telers wereldwijd.

De faciliteit, waarin zeven fytopathologiespecialisten aan de slag gaan, omvat kantoren, fytotronen, laboratoria en een kas – met een tweede kas gepland voor volgend jaar. Alles beslaat samen zo'n 3.000 vierkante meter. Op het dak van het gebouw is een fotovoltaïsch systeem van 110 kWh geïnstalleerd, dat duurzame energie levert voor de hele locatie.

© KWS Vegetables NetherlandsDe nieuwe fytopathologiefaciliteit in Murcia

"Ons nieuwe fytopathologiestation vormt het centrale knooppunt voor onderzoek naar plantenziekten in onze vruchtgroenten," vertelt Daniel Jimenez, Hoofd Crop Pathology bij KWS Vegetables. "Hiermee kunnen we sneller, flexibeler en doelgerichter reageren op uitdagingen in de groenteteelt. We willen telers rassen bieden die niet alleen productief zijn, maar ook veerkrachtig en betrouwbaar onder druk."

Murcia is, naast Almería, de tweede strategische locatie van KWS voor onderzoek en veredeling binnen de belangrijke Spaanse groentemarkt. Op de 17 hectare grote locatie werd in 2023 al een veredelingsstation met kassen en kantoor in gebruik genomen. De regio is ideaal voor fytopathologisch onderzoek, omdat veel relevante plantenziekten er van nature voorkomen. Dat maakt lokaal onderzoek mogelijk, wat resulteert in snellere inzichten, betere data en gerichtere veredelingsbeslissingen. Dankzij deze nabijheid kan KWS mondiale ziekteproblemen aanpakken met lokale oplossingen die écht effect hebben in het veld.

© KWS Vegetables NetherlandsTeam en gasten bij de officiële opening

Nieuwe businessunit voor groenten
KWS stapte in 2019 in de markt voor groentezaden met de ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler. Om dat te bereiken, volgt het bedrijf een langetermijnstrategie. Naast de verkoop van gelicenseerde rassen en gerichte overnames, richt KWS zich vooral op de organische groei van zijn eigen veredelingsactiviteiten. Hiervoor is een internationaal netwerk van onderzoeks- en veredelingslocaties opgezet. Dit netwerk telt inmiddels tien locaties in Nederland, Brazilië, Spanje, Turkije, Italië en Mexico. KWS verwacht binnen drie jaar nieuwe, innovatieve variëteiten te lanceren voor alle negen groentegewassen in het portfolio – gebaseerd op samenwerking en wetenschappelijke topkwaliteit.

Voor meer informatie:
KWS Vegetables
[email protected]
www.kwsvegetables.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer