Sinds twee jaar telen Kay Plat en Alexander Jaworski in Leipzig kruiden, groenten en fruit op water. Bij deze techniek staan de planten in water waaraan voedingsstoffen worden toegevoegd. Hoewel de meeste basisvoedingsmiddelen nog steeds op traditionele wijze in de grond worden verbouwd, ziet Plat veel voordelen in deze methode: "Het is een deel van de oplossing voor hoe we hulpbronnen kunnen besparen." Het waterverbruik wordt zo met maar liefst 95 procent verminderd, en ook het gebruik van kunstmest is lager.
Het tienkoppige team test voortdurend nieuwe gewassen. "We hebben zelfs geprobeerd watermeloenen te telen," zegt Plat. "De grootste woog uiteindelijk drie kilo." Het bedrijf verdient echter vooral geld met de kennis die het heeft opgebouwd en doorgeeft aan grotere indoortelers. De op maat gemaakte software en hardware voor de optimalisatie van de teeltprocessen zijn voor hen bijzonder waardevol.
Voor meer informatie:
Greenhub solutions gmbh
Koburger Str. 10
04277 Leipzig, Duitsland
Tel: +49 176 31704945
[email protected]
www.greenhub.eu