Op donderdag 15 mei 2025 heeft Sakata een nieuw onderzoeksstation geopend in Gaziler, gelegen in het Kepez-district van Antalya, Turkije. De opening werd bijgewoond door Şakir Fırat Erkal, de provinciaal directeur land- en bosbouw van Antalya; dr. Hüseyin Çancı, assistent-decaan van de landbouwfaculteit van de Akdeniz-universiteit; Burak Gönen, voorzitter van de raad van bestuur van Türkted; Hiroshi Sakata, president van Sakata Seed Corporation; en Basile de Bary, Chief Executive Officer van Sakata Vegetables Europe (SVE).
Het nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsstation (R&D) van Sakata beslaat 2,5 hectare en is uitgerust met diverse faciliteiten, waaronder een kwekerij, traditionele kassen, kassen voor kruisingsblokken, hydrocultuurkassen, een laboratorium, velden en kantoren. Deze nieuwe faciliteit stelt Sakata in staat om haar komkommeronderzoeksprogramma's verder uit te breiden, evenals haar lopende onderzoek naar tomaten en paprika's te intensiveren.
Het doel van Sakata is om nieuwe groentenvariëteiten te ontwikkelen die zowel tegemoetkomen aan de behoeften van Turkse telers en plantenkwekers, als aan de verwachtingen van markten in Europa, Eurazië, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Het R&D-station zal zich specifiek richten op het ontwikkelen van variëteiten met verbeterde smaak, verhoogde ziekteresistentie en een grotere aanpassingscapaciteit aan verschillende klimatologische omstandigheden.
Sakata heeft momenteel 34 medewerkers in Turkije, en het hoofdkantoor, Sakata Tarım Ürünleri ve Tohumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, is gevestigd in Izmir. Het bedrijf combineert traditionele expertise met geavanceerde technologie om groentezaden te ontwikkelen die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, waaronder smaak, veerkracht en het vermogen om zich aan te passen aan diverse omgevingen.
Voor meer informatie:
Andrée Avogadri
Sakata EMEA
Tel: +33 7 88 86 93 24
[email protected]