Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expositie ‘Food for Thought’ bij Warmonderhof

Warmonderhof haalt de 'Food for Thought'-fototentoonstelling over het wereldwijde voedselsysteem naar haar boerenerf in Dronten. Foto's van fotograaf Kadir van Lohuizen zijn deze zomer alle dagen in juli en augustus te zien achter de tuinbouwkas, naast het Wisentbos. De expositie is gratis toegankelijk.

Een gemiddelde maaltijd heeft zo ongeveer 30.000 kilometer afgelegd. Dat is even ver als naar Australië en weer terug. Dat is indrukwekkend, maar niet duurzaam en het kan ook anders. De tentoonstelling is te zien op nóg drie boerenerven; Burgerboerdij de Patrijs in Lochem, Boerderij Boterhuys in Warmond en De Groene Griffioen in Weesp. Al deze boerenbedrijven, die ieder werken aan een volhoudbaar voedselsysteem dat de lokale gemeenschap van voedsel voorziet, willen het gesprek over voedsel naar het boerenerf brengen. Daarom kunnen bezoekers, na een bezoek aan de expositie, hun reflecties delen met een QR-code.


Eigen beeld Warmonderhof

Food for Thought
Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen richtte de laatste jaren zijn camera op de wereldwijde voedselindustrie. In een vierdelige tv-serie, het boek Food for Thought en een tentoonstelling in het Scheepvaartmuseum wordt de weg die ons voedsel aflegt in beeld gebracht. Waar komt ons voedsel vandaan? Waar gaat het naartoe? Welke weg legt het af van productie tot ons bord? Voor Food for Thought ging van Lohuizen de hele wereld over: van Kenia tot China en van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten.

Langs route 'Op de kuierlatten'
De expositie op Warmonderhof is dagelijks in juli en augustus te bezichtigen tussen 9.00 en 17.00 uur. De tien foto's zijn geëxposeerd achter de tuinbouwkas, naast het Wisentbos; zodanig dat de expositie onderdeel is van de wandelroute 'Op de kuierlatten'. Belangstellenden zijn welkom de tentoonstelling te bezoeken. De fototentoonstelling is enkel te voet of per fiets bereikbaar.

De fototentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds, Urgenda en het project 'Diamant van het Platteland' van de Aeres Hogeschool Dronten.

Voor meer informatie:
Warmonderhof
[email protected]
www.warmonderhof.nl

Publicatiedatum: