Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Machinebouwer opent expertisecentrum voor bloembollen en service hub

ISO Horti Innovators, automatiseerder van arbeidsintensieve taken binnen de internationale tuinbouw, heeft zijn locatie in De Goorn officieel geopend. Na een grondige verbouwing heeft de locatie in De Goorn de functie van expertisecentrum voor bloembollen en logistiek. ISO is gevestigd aan de Breeuwhamer 1 in De Goorn.

Het van oorsprong uit Gameren (Gelderland) afkomstige ISO Horti Innovators wil lokaal kunnen produceren en service bieden in Noord-Holland, een groot afzetgebied voor zijn ISO Bulb Planting System (BPS). ISO Noord-Holland voorziet hierin. Tevens ondersteunt ISO Noord-Holland in het bieden van service voor de ISO pootmachines en stekstekers die in de regio Noord-Holland uitstaan.

Vier robots
De eerste BPS-serie is inmiddels geproduceerd en de eerste twee machines zijn geleverd aan Pronk Tulpen B.V. in Avenhorn. Mopabloem volgt met 4x BPS. Iedere machine draait met vier robots, waarmee een output van 12.000 bollen per BPS per uur haalbaar is. Voor de kleinere kweker kan de machine ook schaalbaar gemaakt worden met minder robots per machine.

"Wij zijn erg blij met de overname van het vroegere R2 Systems, die we in 2022 hebben gedaan. Deze overname heeft geleid tot het huidige ISO Noord-Holland en past helemaal bij de groeistrategie van ISO", zegt Martin Maasland, CEO van ISO Horti Innovators. "We zien een grote uitbreiding in het aantal bollenplantmachines in de regio Noord-Holland en lokaal produceren en service kunnen verlenen is dan noodzakelijk."

Samenwerking
Wim de Boer, vestigingsmanager ISO Noord-Holland: "Wij zijn destijds vol vertrouwen de samenwerking met ISO aangegaan. Ons team is er trots op dat we nu vanuit een up-to-date pand onze klanten van dienst kunnen zijn. We blijven groeien en zien daarom uit naar verdere uitbreiding van ons team in de komende jaren."

Voor meer informatie:
ISO
Tel: 0418-552735
[email protected]
www.isohorti.com

Publicatiedatum: