Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Normec gewaardeerd op ruim €2 miljard

Normec is overgenomen voor een bedrag van ruim €2 miljard. Deze transactie is gefinancierd door een combinatie van herfinanciering en een kapitaalinjectie van €1,4 miljard, opgehaald door het pan-Europese investeringsfonds Astorg. Normec zal haar acquisitiestrategie in Europa voortzetten en zoekt tevens naar uitbreidingsmogelijkheden in de Verenigde Staten.

Sinds de oprichting in 2016 door CEO Joep Bruins heeft Normec zich ontwikkeld tot een bekende Europese aanbieder van test-, inspectie-, certificerings- en compliancediensten. Het bedrijf telt inmiddels meer dan 5.000 medewerkers verspreid over zes Europese landen en heeft een indrukwekkende groeicurve doorgemaakt. Met Astorg als grootaandeelhouder is Normec in de afgelopen jaren meer dan verviervoudigd in omvang, mede dankzij een agressieve acquisitiestrategie met meer dan 12 overnames in het afgelopen jaar.

De TICC-industrie is sterk gefragmenteerd, waarbij ongeveer 70% van de markt in Europa in privaat bezit is. Met strategische overnames wil Normec haar impact vergroten door met haar mensen en diensten een veiligere, leefbaardere en betere wereld creëren.

Veilige leef- en werkomgeving
Menselijke interacties en klantrelaties binnen de kennisintensieve TICC-branche staan voor Normec centraal. "Wij zorgen voor een veilige leef- en werkomgeving, door de beste mensen in te zetten en materiaal van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Zo leveren wij de meest nauwkeurige analyses, testen en adviezen", stelt Bruins. In een wereld die steeds meer automatiseert en standaardiseert, blijft Normec zich richten op de kracht van haar business units en de specialisten die deze tot een succes maken.

Het Amsterdamse bedrijf blijft innoveren binnen de vier sectoren waarin het actief is: Foodcare, Life & Safety, Healthcare en Sustainability. Alle vier de sectoren waar Normec actief is, groeien sneller dan de industrie gemiddeld. Het bedrijf is bijvoorbeeld marktleider in Europa op het gebied PFAS- en pesticide-analyses, waarbij in samenwerking met klanten kritische problemen worden opgelost.

Italië, Spanje en de VS
Normec ziet nog veel potentieel in Europa en streeft naar leidende posities binnen elke sector. Nieuwe markten zoals Italië en Spanje worden verkend, terwijl de uitbreiding naar de Verenigde Staten de marktpotentie bijna zou verdubbelen. "We zijn trots op de groei en collectieve prestaties van het Normec-team en kijken uit naar de voortzetting van onze succesvolle samenwerking met Astorg. Deze transactie stelt ons in staat om onze pan-Europese positie te versterken en onze internationale expansie te ondersteunen", concludeert Bruins.

Bron: Normec

Publicatiedatum: