Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laagdrempelige kennismaking met glastuinbouw trekt 9000 bezoekers

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli vond het festival Kids at the Park 2024 plaats in het Annie M.G. Schmidtpark in Lansingerland. Het evenement werd georganiseerd door de Ronde Tafel 136 en Toost Festival met Horti Science vanuit de gemeente Lansingerland als hoofdsponsor. Het festival bood twee dagen vol plezier en activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Horti Science area één van de hoogtepunten
In de acht area's was van alles te doen - van springkussens tot Oudhollandse spelletjes - en bij de foodtrucks van Toost konden de bezoekers terecht voor iets te eten en te drinken. In de Horti Science area kregen kinderen en hun ouders de kans om op een speelse manier kennis te maken met diverse glastuinbouwbedrijven en kennisinstellingen. Kinderen konden hommels bekijken, plantenpotjes versieren, een levende stad op water bouwen, glittertattoos laten zetten van orchideeën en anthuriums, een tomatensmaakproef doen en memory XXL spelen. De glastuinbouwsector werd zo op een laagdrempelige manier in de schijnwerpers gezet door Koppert, Bunnik Plants, Bayer de Ruiter, Wageningen Universiteit & Research Bleiswijk, Anthura, TU Delft en het cluster Horti Science van de gemeente Lansingerland.

Op zaterdag moest het festival door te harde wind helaas vroegtijdig stoppen. Gelukkig was zondag een betere dag en konden de bezoekers die zaterdag de kans hadden gemist alsnog genieten van alle activiteiten.

9.000 bezoekers
Het totale bezoekersaantal was ongeveer 9.000 bestaande uit kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun ouders/begeleiders.

Foto's: Martijn Mastenbroek

Bron: Gemeente Lansingerland

Publicatiedatum: