Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drijvende zonnepanelen voorzien in energiebehoefte Italiaanse teler

Fri-El Green House heeft drijvende zonnepanelen laten installeren om te voorzien in de energiebehoefte van de 30 hectare grote kassen. "Een paar maanden geleden", zegt CEO Florian Gostner, "zijn we begonnen met de bouw van een zonnepanelensysteem van 3,5 megawatt in de regenwateropslagbassins naast onze kassen. Met al onze alternatieve energiebronnen willen we in 2026 zelfvoorzienend zijn."

Florian en Sandra Gostner (foto: P. Benini)

De opgewekte energie zal dienen voor de koeling van de magazijnen, de verpakkingslijnen, de irrigatiepompen in de kassen en de LED-lampen die in de winter worden gebruikt.

Zo zal het drijvende fotovoltaïsche systeem eruit zien als het klaar is

Wat de teelt en de afzet betreft, zegt sales manager Davide D'Ignoto dat er op dit moment komkommers en tomaten worden geoogst. "We telen zowel lange komkommers van 350-400 gram als snackkomkommers van ongeveer 40 gram per stuk. In het tomatensegment hebben we cocktailtomaten, premium trostomaten en cherrypruimtomaten."

Alles wordt op de markt gebracht onder het H2Orto merk, zowel in Italië als in het buitenland. "We leveren aan verschillende Italiaanse, Duitse en Oostenrijkse supermarktketens. De referenties hebben allemaal een hoge omzet. Het aanbod op de markt is dit jaar overvloedig en gevarieerd, maar qua prijzen en volumes hebben we tot nu toe altijd een belangrijke rol kunnen spelen en we worden steeds groter."

Davide D'Ignoto

"Voor de teelt in de winter hebben we twee kassen uitgerust met LED-belichting, waar we trostomaten, cherrypruimtomaten en cocktailtomaten zullen oogsten. We doen ook testen met aubergines, maar de beslissing is nog niet genomen."

Voor meer informatie:
H2ORTO
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara) – Italië
Tel: +39 (0)533 57411
www.h2orto.it

Publicatiedatum: