Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Winterprijs gas daalt een stukje

De elektriciteitsprijs duikt vanmiddag weer richting 0, na de piekprijs van maandagavond tussen 20-21 uur. Ook dinsdag is dat uur het duurst betaald, maar dan niet met een groothandelsprijs van 249 euro per megawattuur, maar 'slechts' 143 euro.

De TTF-gasprijs voor komende winter is een klein stukje gezakt tot 38,75 euro per megawattuur voor de contractprijs kwartaal 1 2025.


TTF-gasprijs kwartaal 1 2025 t/m 8 juli 2024. Klik hier voor de actuele prijzen op de Title Transfer Facility.

Op LinkedIn wijst Jan Willem Zwang van Stratergy nog maar eens op de finesse van de energiemarkt die je goed moet begrijpen om er ook daadwerkelijk geld te kunnen verdienen. In Regeltoestand 2 schieten de prijzen binnen het kwartier hard op en neer. Daar moet je je goed van bewust zijn.

RaboResearch staat ook uitgebreid stil bij de kansen en risico's voor huishoudens en bedrijven op de energiemarkt. Dat doet men in 4 delen. Het gaat onder meer over Regeltoestand 2. De Rabo-specialisten wijzen erop dat TenneT de prijzen in regeltoestand 2 bewust onaantrekkelijk maakt, omdat het wil voorkomen dat partijen te veel passief meebalanceren en zo een tekort in het systeem laten omslaan in een overschot of andersom.

In Provinciale Staten van Groningen is bij meerdere politieke partijen ongemak ontstaan over de bijdrage van de provincie aan het zogenoemde markeringsmoment voor het dichtdraaien van de gaskraan. De gedeputeerde trekt er een half miljoen euro voor uit. RTV Noord schrijft erover.