Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VB en Aardwarmte Vogelaer boeken vooruitgang

Het project Vogelaer breidt de bestaande geothermie-installatie uit met een tweede project. VB Geo Projects is momenteel druk bezig met de voorbereidingen en de realisatie van de bovengrondse geothermie-installaties en ondergrondse transportleidingen. Het project Aardwarmte Vogelaer 2 omvat onder andere de toevoeging van een nieuwe bron, wat de capaciteit van de geothermie-installatie aanzienlijk vergroot.

In de afgelopen weken heeft VB gewerkt aan het gereedmaken van de injectieleidingen, die van binnenuit naar de nieuwe bron zullen worden aangelegd. Deze leidingen zijn cruciaal voor het efficiënt terugpompen van het gebruikte water terug in de aarde, een proces dat essentieel is voor de duurzaamheid van het geothermiesysteem.

Innovatieve oplossingen voor waterbehandeling
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe installatie is de blowdowntank, die water uit de filters verzamelt tijdens het leegpompen voor het wisselen van de filters en dit water terugpompt in het systeem. Deze blowdowntank speelt een essentiële rol in het hergebruik van het water en zorgt ervoor dat het systeem al het opgepompte water ook weer retour de grond in kan pompen.

Daarnaast is de ontgassertank een andere kritische component, waarvan de installatie eveneens in volle gang is. Deze tank helpt bij het verwijderen van water, olie en opgeloste gassen uit het water, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie van de geothermische installatie.

Omdat het gas dat wordt opgepompt vaak vocht bevat, wordt het gas door een gasdroger geleid. De gasdroger zorgt ervoor dat het gas gedroogd wordt en toepasbaar is voor bijvoorbeeld de WKK's.

Aardwarmte voor nieuwe afnemers en woonwijk
Door de uitbreiding met Aardwarmte Vogelaer 2 wordt het mogelijk om nieuwe afnemers, waaronder een nieuwe woonwijk aan de Orberlaan in Monster, te voorzien van aardwarmte. De uitbreiding betekent dat naast de bestaande afnemers, ook zes nieuwe afnemers kunnen profiteren van duurzame aardwarmte.

De werkzaamheden aan de nieuwe installaties zullen naar verwachting in 2024 worden afgerond.

Voor meer informatie:
VB
[email protected]
https://vb.nl/nl/energy

Publicatiedatum: