Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 27

Prijzen komkommer en tomaat gewoontjes

Met een middenprijs voor komkommer van 33,4 eurocent per stuk en tomatenprijzen van net iets minder dan 50 eurocent per kilo gemiddeld kun je zeggen dat de VBT-prijzen vorige week 'vrij gewoontjes' waren. De prijzen blijven dicht bij het vijfjarig gemiddelde. De middenprijzen voor aardbei, paprika en kropsla liggen allemaal wel een stukje hoger dan het vijfjarig gemiddelde.


De middenprijs voor 1 kilo losse tomaten lag in week 27 op 49,2 eurocent en voor trostomaten op 47,9 eurocent.


De komkommerprijs schiet af en toe weer tot onder het vijfjarig gemiddelde, na weken van hele hoge prijzen.


De gemiddelde prijs voor een kilo rode paprika's bij het VBT lag in week 27 op 1,475 euro per kilo. De gele paprika's kostten 1,373 euro per kilo en de groene leverden 1,13 euro per kilo op.


De gemiddelde stuksprijs voor kropsla kwam in week 27 uit op 58,9 euro per stuk. Dat is nog altijd fors boven het vijfjarig gemiddelde, maar de prijs is afgelopen week wel een stuk gezakt. De prijs voor multicolorsla steeg juist tot 82,3 eurocent er stuk.


De middenprijs voor aardbei stijgt al enkele weken op rij en komt aan het eind van week 27 uit op gemiddeld 5,529 euro per kilo.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 27 voor groenten. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.