Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Awardwinnende puntpaprika voor het eerste jaar commercieel beschikbaar bij FV Seleqt

"Met de Eminent Crunchino hebben we een echt onderscheidend product in handen"

Tholen - FV Seleqt - onderdeel van Farmhouse Internationaal - heeft dit jaar de Crunchino®-puntpaprika geïntroduceerd bij een drietal retailers in Duitsland, Finland en Zweden. Deze puntpaprika, afkomstig van veredelaar Eminent Seeds, wordt dit jaar voor het eerst commercieel in Nederland geteeld en is beschikbaar in de oranje, bruine en olijfgroene variant. Het product zal worden toegevoegd aan het Eminent assortiment.

"Met de Crunchino hebben we een onderscheidend product in huis, die vooral qua smaak aantrekkelijker is dan de standaard puntpaprika. De Crunchino is, zoals z'n naam al aangeeft, lekker knapperig en is daarmee prima uit het vuistje te eten. Naast deze snacktoepassing is hij ook prima geschikt voor in de salade of op de barbecue", vertelt product manager Norman van Domburg.

Winterproductie in Marokko
De Eminent Crunchino wordt dit jaar door SweetPoint-teler firma Ton geteeld op een areaal van 1,3 hectare. "Maar het is de bedoeling om de productie snel op te schalen, gezien de enthousiaste reacties uit de markt. Deze winter gaan we deze puntpaprika ook in Marokko telen op een iets groter areaal. Hopelijk kunnen we hiermee in de jaarrond behoefte voorzien", vertelt Norman.

Hij ziet veel potentie voor de nieuwe puntpaprika. "In het paprikaschap is er veel minder variatie dan bijvoorbeeld de tomaten, daarom is het een leuke toevoeging voor een relatief conservatieve categorie. Puntpaprika's zijn de laatste jaren al een behoorlijk groot artikel geworden en met de Crunchino kunnen we ons ook binnen dit concept onderscheiden. Ondanks dat dit ras relatief dunwandig is, is de houdbaarheid uitstekend."

Superior Taste Award
"Mensen die de Crunchino proeven zijn meteen overtuigd. Ik zag het zelf bij mijn zoontje van vijf, die beslist niet de makkelijkste eter is, maar de Crunchino heerlijk vond, dus dat was voor mij wel een duidelijke graadmeter. Het ras heeft vorig jaar ook de Superior Taste Award gewonnen, dus dat vormt een mooie objectieve bevestiging. Ook onderscheidt de Crunchino zich in de voedingswaarden, die hoger liggen dan bij de standaard puntpaprika's."

FV Seleqt verkoopt de Eminent Crunchino in een mixverpakking met de drie kleuren. "Persoonlijk vind ik de bruine en olijfgroene het allerlekkerst, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik heb hoge verwachtingen van het concept. De laatste jaren is het areaal puntpaprika's al flink gegroeid en ik verwacht dat we met de Eminent Crunchino hier een substantieel aandeel mee kunnen innemen."

Voor meer informatie:
Norman van Domburg
FV Seleqt
ABC Westland 110
2685 DB Poeldijk
[email protected]
www.fvseleqt.farm
www.farmhouse-international.com