Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-monitor week 27

Tomaat en komkommer niet bij iedere retailer in online schap

Tholen - We blijven de online prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten volgen. Deze worden gemonitord door Supermarktscanner.nl. In week 27 valt op dat de bloemkolen nog altijd tegen winterse prijzen worden verkocht.

Klik hier voor een vergroting

Net als in week 23 en 24 heeft Dirk in week 27 weer een flinke promotie voor avocado. Plus en Jumbo stellen de prijs naar boven bij, Plus verhoogt met 25 cent (aanbiedingsprijs), Jumbo verhoogt de vaste prijs met 10 eurocent.

Klik hier voor een vergroting

Terwijl Hollandse bloemkool eindelijk lijkt los te komen op de markt, blijft bloemkool bij retail duur en lijkt er ook nog geen beweging te komen. Bij Vomar lijkt bloemkool schaars, in week 26 verhoogden ze de prijs met 50 eurocent naar 3,49 euro per stuk, in week 27 ontbreekt bloemkool in het online schap.

De prijs van bloemkool dit seizoen blijft op de winterse prijzen liggen, terwijl de bloemkoolprijs vorig seizoen vanaf mei een sterk dalende trend inzette.

Klik hier voor een vergroting

Bovenop de prijsverlaging in week 26, heeft Dirk een aanbieding voor Galia meloen. Ook Hoogvliet stunt in week 27, na een prijsverhoging met 30 cent, met dit zomerfruit. Bij DekaMarkt en Vomar ontbreekt Galia in het online assortiment.

Klik hier voor een vergroting

Ook de netjes met 2 kg handsinaasappelen ontbreken bij Vomar. Jumbo verhoogt de vaste prijs met 20 cent naar 3,19 euro.

Klik hier voor een vergroting

In week 27 is er bij de retailers weinig beweging in de komkommerprijs. Heel opvallend: bij Dirk ontbrak komkommer in het online schap.

Klik hier voor een vergroting

Prijzen voor 500 gram trostomaten liggen dicht blij elkaar, alleen Dekamarkt is vergeleken met de rest erg duur (1,75 euro). Bij AH en Plus is een dalende trend te zien. Bij Vomar ontbreken in week 27 de gewone trostomaten in het assortiment. Bij Vomar ontbreken reguliere trostomaten in het online assortiment.

Jumbo verkoopt trostomaten voor 60 cent per stuk, rekenend met 100 gram per tomaat komt de prijs op 2,99 euro per 500 gram. Een flink prijsverschil met de andere retailers.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl