Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat hebben blauwe bessen, gezonde hennep en kerstpakketten met elkaar gemeen?

Tholen - Niets, zou je zeggen. Alleen voor Piet Meerkerk zijn het drie activiteiten, waar hij zijn werkweek mee verdeelt.

Blauwe bessen
"Na ruim een half jaar bij Euromeridian getracht te hebben de organisatie weer opnieuw op te bouwen, moest ik helaas constateren dat de moederorganisatie FreshKampo in Mexico niet het geduld had. Een uiterst complex winterseizoen vanuit Zuid-Amerika voor de blauwe bessen en een onduidelijk beleid vanuit Mexico in relatie tot levering van frambozen uit Mexico en Marokko hebben de opbouw eigenlijk onmogelijk gemaakt", blikt Piet terug.

"Maar mijn liefde voor het zachtfruit en mijn netwerk in deze wereld hebben me er toch toe doen besluiten om mijn oude goede vriend Harm Valckx te contacten. Dit heeft ertoe geleid dat ik vanaf mei activiteiten ben gestart bij de Coöperatie European Blueberry Growers U.A.. Inmiddels ben ik een aantal dagen per week in Venlo, op de locatie van Berry Packing Services. Al met al heel prettig, om weer met oude bekenden samen positief bezig te zijn", vertelt Piet.

'Goede' hennep
Een andere activiteit waar Piet samen met Kees Valstar nog steeds in aan het pionieren is, is de goede hennep. Zie ook: Kees en Piet van het fruit in de gezonde wiet. "Helaas begrijpt de consument nog steeds de voordelen van goede hennep niet. Er wordt nog steeds over hennep geschreven en gesproken, terwijl men hier wiet met THC - de actieve stof met een hallucinerende werking - mee bedoelt. Hennep is juist erg goed en gezond. Wij maken uit de hennepplant CBD-olie met een rustgevende en in bepaalde gevallen pijnbestrijdende werking. Daarbij is hennepzaad een echte superfood, vol met omega's, proteïnen, onverzadigde vetten en vezels."

Kerstpakketten
De laatste activiteit waar Piet tegenwoordig wekelijks actief mee is, zijn kerstpakketten. "Drie jaar geleden is Vincent Valstar, de zoon van Kees, gestart met een aantal bevlogen startups met de productie en verkoop van kerstpakketten. Dit heb ik afgelopen seizoen, nadat Vincent de keuze had gemaakt om een wereldreis te gaan maken, overgenomen, mede omdat ik hier wat ervaring in had vanuit het grijze verleden."

"Vanuit de wens om gepassioneerde ondernemers het podium te geven dat ze verdienen is The Kind Gift ontstaan. Een kerstpakket, boordevol producten van start-ups die zich inzetten voor een betere wereld. We kiezen hierbij voor duurzame, sociale en vernieuwende producten. Van elke verkochte box doneren we 1 euro aan een goed doel. Het zou geweldig zijn om ook AGF-bedrijven van deze kerstpakketten te voorzien", besluit Piet.

Voor meer informatie:
Piet Meerkerk
Mob: +31651376365
[email protected]
www.thekindgift.nl