Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderhandelingsresultaat cao tuinzaadbedrijven

Lonen cao tuinzaadbedrijven 8,5% omhoog

Plantum en de vakorganisaties zijn tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao gekomen met een loonsverhoging van totaal 8,5% in 2024 en 2025.

Op 2 juli 2024 hebben de sociale partners bij de cao Tuinzaadbedrijven, een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven. De vakorganisaties CNV, De Unie en FNV die werknemers vertegenwoordigen, leggen het resultaat de komende weken voor aan hun leden. Op 1 augustus wordt bekend of zij instemmen en er een definitief akkoord is over een nieuwe cao.

Lonen
Deze nieuwe cao is dan van kracht vanaf 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025. De lonen stijgen gedurende deze periode als volgt:

  • 1 januari 2024: 5%
  • 1 juli 2024: 0,5%
  • 1 januari 2025: 3%

Reiskosten
Ook is afgesproken dat de reiskostenvergoeding, volgens artikel 27 lid 2, dan stijgt van €0,21 naar €0,23 per kilometer. Dit geldt vanaf vijf km tot maximaal 35 kilometer enkele reis. Dit was tot maximaal 25 kilometer.

Loondoorbetaling
Verder zijn afspraken gemaakt over de volledige loondoorbetaling bij kortdurend zorgverlof, een jubileumuitkering en een aanpassing van het minimumverhogingspercentage bij de verhogingsregeling volgens artikel 23 lid 2, dit stijgt van 1,75% naar 2%.

Het gehele onderhandelingsresultaat is hier te lezen.

Voor meer informatie:
Plantum
[email protected]
www.plantum.nl

Publicatiedatum: