Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snijmachine voor cherrytomaten wordt uitgebreid met wasfunctie

Kant-en-klare salades zijn al vele jaren een populair item en hoe meer kleuren, hoe meer de consument in de verleiding komt ze te kopen. Onze dynamische levensstijl zorgt bovendien voor een grotere vraag naar kant-en-klaar voedsel. En het is natuurlijk leuk meegenomen als het ook gezond is. Dit is een van de redenen waarom producenten van kant-en-klare salades rode, gele of anderskleurige cherrytomaten toevoegen aan hun voorstellen.

Virginia Cascella

"Met de komst van de zomer stijgt de consumptie van salades", zegt Virginia Cascella, exportmanager van de Italiaanse machinebouwer PND. "Ook ons bedrijf reageert op deze aanzienlijke marktvraag. Zo is er deze dagen een nieuw project afgerond, waarbij onze snijmachine MTP, die cherrytomaten in tweeën en vieren snijdt, geïntegreerd wordt met een wassysteem."

Wasfase

Maar wat is het voordeel van een PND-machine? "Het is een snelle machine met een productiecapaciteit van ongeveer 200 kilo cherrytomaten per uur", antwoordt de expert. "Maar de machine is ook heel veilig, omdat ze voldoet aan alle veiligheidsnormen binnen de huidige regelgeving. Natuurlijk is ze ook innovatief, want ze voorziet in automatisch laden, wat nog niet eerder op de markt aanwezig was in deze toepassing. De tomaten worden in een wastank gebracht en vervolgens door middel van een lift naar de laadband getransporteerd die ze uitlijnt en naar het snijstation brengt."

Eindproduct

"Het snijstation bestaat uit vier roterende cirkelvormige messen die, wanneer ze samen worden bediend, de cherrytomaten in vieren snijden", onthult Virginia Cascella. "Een mechanisch hefboomsysteem maakt het ook mogelijk om slechts twee messen in te zetten, om de tomaten te halveren. Tot slot verzamelt een afvoerband, die onder het snijstation is geplaatst, de gesneden tomaten. Deze machine werd aanvankelijk gefabriceerd op vraag van één enkele klant, maar heeft al grote interesse gewekt in heel Europa."

De machine is geschikt voor cherrytomaten van verschillende afmetingen (Ø 25 - 40 mm) en is met haar wielen gemakkelijk te verplaatsen. Deze kunnen eventueel worden vervangen door verstelbare poten.

"Onze kracht is dat we de klanten snel van dienst kunnen zijn met speciaal ontworpen verwerkingslijnen", zegt de manager. "Deze machine is daar opnieuw een duidelijk voorbeeld van.""Op PND vertrouwen betekent gepersonaliseerde, snelle en doeltreffende hulp krijgen, overal ter wereld. We nodigen je uit om de wereld van PND te ontdekken door de website te bezoeken, waar je de catalogus van de beschikbare lijnen en machines kunt raadplegen, evenals alle beurzen waaraan het bedrijf heeft deelgenomen en nog zal deelnemen", besluit Cascella.

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND – Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
Tel: +39 (0)818509368
[email protected]
www.pndsrl.it

Publicatiedatum: