Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overname door moederbedrijf Van Iperen

Thesis BV uit Westmaas wil met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 de 'Agro Science' bedrijven AgroBuren BV, R. van Wesemael BV en WPA-Robertus Zeker & Vast BV overnemen van de Wesemael Group. Na goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument & Markt) blijven deze bedrijven als zelfstandige entiteiten met eigen naam onder Thesis functioneren. De 'Plant Support', 'Automotive' en 'Investments' bedrijven onder de Wesemael Group zijn geen onderdeel van de transactie. Op dit moment bevat Thesis de bedrijven Van Iperen BV, Van Iperen International BV, Transterminal Dordrecht BV en Euroliquids BV.

Zowel Thesis als Wesemael 'Agro Science' spelen een rol in het adviseren en het leveren van producten voor het voeden, versterken en beschermen van de gewassen van hun klanten in de agrarische sector. Volgens Thesis vullen de Wesemael 'Agro Science' bedrijven en de Thesis organisatie elkaar qua geografische dekking goed aan. Wesemael 'Agro Science' heeft vestigingen in Apeldoorn, Biddinghuizen, Dedemsvaart, Hulst, Opheusden, Schagerbrug, Tiel, Warffum, Westerbork en Winschoten. Bij de Wesemael 'Agro Science' bedrijven werken op dit moment circa 100 medewerkers.

"Wij geloven in een toekomstbestendig bedrijf, actief in een sterke agrarische sector. Door deze stap wordt ons team uitgebreid met een groep ervaren medewerkers en met de nieuwe vestigingen zullen we onze geografische dekking verder optimaliseren. Zodoende kunnen we op grotere schaal doen waar we goed in zijn: telers begeleiden om op toekomstbestendige wijze hun gewassen te telen", zegt Dirk-Jan Bakker, algemeen directeur Thesis.

"In Thesis heb ik een overnamepartner gevonden met gedeelde normen en waarden, we passen bij elkaar. Daarom kijk ik ook uit naar het voortzetten van onze samenwerking in de toekomst", zegt Boudewijn van Wesemael, algemeen directeur Wesemael Group.

De overname biedt volgens beide partijen kansen voor verdere samenwerking en geeft de medewerkers nieuwe mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Investeringen in onderzoek, kennis en technologie in bijvoorbeeld precisielandbouw en fertigatie worden toegankelijk voor de klanten van alle bij de transactie betrokken bedrijven. Datzelfde geldt voor de investeringen in digitalisering en duurzaamheid. Daarnaast kunnen de bedrijven hun logistiek en transport verder optimaliseren.

Voor meer informatie:
Thesis
[email protected]
www.thesisholding.com


Wesemael Group
[email protected]
www.wesemaelgroup.com

Publicatiedatum: