Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online AGF-platform opent nieuwe kantoren in Spanje

Wikifarmer opent nieuwe kantoren in Sevilla en Valencia, met een Spaans team onder leiding van commercieel directeur Miguel Colmenero. Hij zegt: "Het doel is om een mediterrane 'business to business' B2B Hub te creëren, die lokale telers verenigt met bedrijven wereldwijd."

Wikifarmer heeft meer dan 22 miljoen telers in meer dan 195 landen geholpen om de informatie te vinden die ze nodig hebben en te verkopen aan 7.000 'B2B' klanten. Door directe verkoop en door telers kennis te laten maken met moderne technieken heeft Wikifarmer al een aanzienlijke invloed gehad in de agrarische sector.

De uitbreiding van Wikifarmer naar Spanje is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. "De levendige agri-tech start-up scene en de sterke landbouwtraditie van het land maken het de perfecte omgeving voor ons om onze activiteiten uit te breiden", aldus medeoprichter en CEO Ilias Sousis.

"We zijn verheugd om samen te werken met lokale telers, bedrijven en belanghebbenden om positieve veranderingen in de land- en tuinbouw- alsook de sierteeltsector te stimuleren," aldus Petros Sagos, medeoprichter en Chief Science Officer. "Spanje biedt enorme mogelijkheden voor schaalvergroting in food-tech start-ups, en de groeiende talentenpool van het land sluit perfect aan bij onze innovatieve visie."

Kansen voor verbetering in het huidige landschap
In Spanje zal de bruto productiewaarde van de markt voor agrarische producten naar verwachting in 2024 € 51,84 miljard bedragen en in 2029 € 56,47 miljard, met een verwachte jaarlijkse groei van 1,72% (CAGR 2024-2029).

Het is belangrijk om te vermelden dat een aanzienlijk aantal telers in het huidige klimaat geen toegang heeft tot veel moderne landbouwpraktijken en dat deze sector nog steeds een van de minst gedigitaliseerde is. Deze vraag wordt direct weerspiegeld in de voortdurende groei van Wikifarmer, dat inspeelt op de constante behoefte aan nieuwe technologieën en ideeën die de land- en tuinbouw een nieuwe vorm kunnen geven.

De behoefte aan meer efficiëntie
Wikifarmer streeft naar een eerlijkere en transparantere waardeketen binnen de foodsector. Het biedt tevens educatieve middelen voor duurzame landbouwtechnieken. Tot nu toe zijn er meer dan drie miljoen woorden vertaald in 17 talen, verzorgd door universitaire professionals, onderzoekscentra en landbouwingenieurs.

Miguel Colmenero: "Er zijn nog steeds te veel tussenpersonen in de agrovoedingsketen. Onze berekeningen laten zien dat telers gemiddeld slechts 20% van de waardeketen ontvangen, ondanks dat ze het meest essentiële deel ervan produceren. Het is duur, traag en onproductief om met verschillende leveranciers te onderhandelen voor verschillende producten. Wij bieden een reeks hulpmiddelen en een controlepaneel voor telers om hun producten gemakkelijk op de markt te brengen. We geven ze ook promotiemogelijkheden voor hun doelmarkt en samen kunnen deze de winst met wel 300% verbeteren."

Door garanties, krediet- en financieringsopties en onderhandelingstools voor betere marges aan te bieden, maakt Wikifarmer het ook mogelijk om bestellingen van verschillende telers in één zending samen te voegen voor verdere kostenbesparingen. Miguel: "Kopers kunnen producten kopen op een veilige, transparante en efficiënte manier."

Voor meer informatie:
Miguel Colmenero
Wikifarmer
Tel: +34 619424223
[email protected]
www.wikifarmer.com

Publicatiedatum: