Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Schaf het biocidenregister af of vereenvoudig drastisch"

Wanneer je je handen wast, bij het verversen van ontsmettingsbakjes, bij het betreden van stallen ... Voor land- en tuinbouwers voelt de werking van het biocidenregister als een onhandige, bijkomende én nutteloze last. "Als het niet mogelijk zou zijn om het biocidenregister af te schaffen, is een sterke vereenvoudiging nodig", benadrukt Fien Vandekerchove, adviseur Water- en Bodembeleid van de Studiedienst bij Boerenbond.

Land- en tuinbouwers ervaren dagelijks de gevolgen: het biocidenregister, oorspronkelijk bedoeld voor de plantaardige productie, dat nu ook de dierlijke sector raakt. Dit leidde tot felle reacties binnen verschillende sectorvakgroepen. "Dit is de wereld op zijn kop. De aankoopfactuur zou afdoende moeten zijn", zegt één van de sectorvakgroepleden. Het standpunt is duidelijk: de verkoper zou per klant moeten registreren wat er is verkocht, niet meer en niet minder.

Bron: Boerenbond

Publicatiedatum: