Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF monitor week 26

Gemiddelde komkommerprijs laatste weken flink hoger dan vorig seizoen

Tholen - Het is vandaag Nationale Komkommerdag. In deze nieuwe update over supermarktprijzen daarom speciaal aandacht voor komkommer. In week 26 valt op dat de gemiddelde komkommerprijs flink hoger ligt dan vorig seizoen.

Hieronder online prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten, gemonitord door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

Prijzen voor avocado blijven flink uiteenlopen, maar er is beweging gekomen bij Jumbo die de vaste prijs met 16 eurocent verlaagt naar 1,19 per stuk. Een tijdelijke extra aanbieding bij de langlopende Plus-aanbieding (van 1,45 euro naar 1,25 euro per stuk) in week 26 naar 1 euro per stuk, die daarmee de prijs bij Dirk matcht. AH verhoogt vaste prijs met 4 cent naar 1,39 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Met de hoge temperaturen was het in week 26 geen bloemkoolweer. Supermarkten hadden geen aanbiedingen. De prijsverschillen blijven groot. Vomar (niet in de grafiek) verhoogt de prijs van bloemkool met 50 eurocent naar 3,49 euro.

Klik hier voor een vergroting

Een zeer zomerse prijs voor Galia bij Dirk die de vaste prijs verlaagt naar 1,99 euro. Ook Jumbo verlaagt de vaste prijs van 2,75 euro naar 2,49 euro. De prijs bij Hoogvliet gaat daarentegen met 30 cent omhoog en Galia is bij hen vergeleken met de andere supermarktketens het duurste, gevolgd door Plus die 2,75 rekent. Bij DekaMarkt en Vomar blijft Galia ontbreken in het online assortiment.

Klik hier voor een vergroting

Een tweetal prijswisselingen voor 2kg netjes handsinaasappelen in week 26. Jumbo heeft een aanbieding van 20 eurocent per netje en Vomar verhoogt de vaste prijs met 19 cent.

Klik hier voor een vergroting

De discount/regio supermarkten rekenen 79 eurocent voor een komkommer en Jumbo gaat daar nu volledig in mee. Ze waren met 82 eurocent al iets goedkoper dan AH en Plus (beide rekenen 85 eurocent), maar verlagen de vaste prijs in week 26 van 0,82 naar 0,79 cent. Hoogvliet heeft een aanbieding.

De gemiddelde prijs van komkommer ligt in week 26 op 0,79 cent en daarmee ruim bijna 30 cent hoger dan in dezelfde week vorig jaar, toen de prijs rond de 50 cent per stuk lag.

Klik hier voor een vergroting

Wederom een week met prijsbewegingen in trostomaten (500 gram). In de eerste plaats omdat de aanbiedingen uit week 25 voorbij zijn, daarnaast zijn er in week 26 vaste prijsverlagingen doorgevoerd. AH doet 5 eurocent van de prijs af, Plus 10 cent.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl