Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Oekraïense forum over kasgroententeelt

Op 19 juni vond in de Oekraïense stad Lviv het Oekraïense forum "Intensive vegetable growing: profiting from greenhouses" plaats, het eerste grootschalige gespecialiseerde evenement in Oekraïne gewijd aan technologieën voor het telen van groenten in kassen. De publicatie "Gardening in Ukrainian" en het landbouwportaal AgroTimes.ua organiseerden het evenement, dat ongeveer 150 deelnemers trok, waaronder veel nieuwkomers in de glastuinbouwsector.

De deelnemers kregen marktanalyses van groenten uit kasteelt, informatie over programma's ter ondersteuning van de kassenbouw en advies over het opzetten van moderne kassen, het kiezen van zaadmateriaal, het beschermen van de producten, het waarborgen van de kwaliteit en het op de markt brengen van hun oogst. De eerste presentatie richtte zich op staats- en niet-overheidssubsidieprogramma's die de kassenbouw ondersteunen.

Expert Tetiana Hetman benadrukte het belang van kassen als vervanging voor geïmporteerde gewassen. Analist Yevhen Kuzin van het EastFruit-project gaf een marktoverzicht en benadrukte de cruciale rol van technologieën in de kassenbouw. Deze technologieën helpen niet alleen bij het tegengaan van klimaatverandering, maar ook bij het verlagen van energiekosten en het verbeteren van de productkwaliteit. De wereldwijde vraag naar groenten uit kassen neemt toe vanwege de groeiende bevolking en de afname van beschikbaar land voor land- en tuinbouw.

In Oekraïne zijn er mogelijkheden om kassen te bouwen met lokaal geproduceerde materialen, waaronder frames, automatiseringssystemen en irrigatie. Praktische presentaties van ervaren glastuinbouwbedrijven waren vooral nuttig voor nieuwkomers. Volodymyr Rozhko, eigenaar van Green Elevation LLC, deelde zijn ervaring in het maken van een ondernemingsplan voor kassen met minimale kosten. Vasyl Shcherbanyuk van Vegetable Base No. 1 LLC besprak het automatiseren van glastuinbouwbedrijven, waarbij processen bijna automatisch verlopen, en noemde wortelen en zoete aardappelen als de meest winstgevende gewassen.

Vertegenwoordigers van partnerbedrijven leverden ook belangrijke bijdragen. Andriy Serbinov van Syngenta presenteerde innovaties en vooruitzichten voor de glastuinbouwsector, Serhiy Vdovenko van BTU-Center besprak biologische technologieën en biopreparaten, en Ivan Timoshchuk van Begrow deelde inzichten over hydrocultuur voor groenten.

Bron: agrotimes.ua

Publicatiedatum: