Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote wietkas Hellevoetsluis eigendom van Oostenrijkse families

In Hellevoetsluis draait sinds een week een grote legale wietkwekerij op volle toeren, volgens de eigenaren zelfs 'de grootste van Europa'. 250 bij 200 meter meet het complex waar voorheen tomaten geteeld werden. De Telegraaf kwam kijken. Er staan in de kas 27 verschillende soorten wiet. CanAdelaar is eigendom van twee Oostenrijkse families die meer van dit soort kwekerijen in Europa hebben.

Maximilian Schreder, bedrijfsleider en commercieel manager, zegt in de krant (€): "Dit is een zakelijke investering, maar wél vanuit de visie dat wietteelt een normale bedrijfstak is, net als het kweken van paprika's en tomaten. Dit is een gewoon bedrijf, maar wel technisch hoogstaand en onder streng toezicht van de overheid. Dat we hier legaal wiet mogen telen, komt omdat we deel uitmaken van een groot wetenschappelijk experiment om te kijken of we af kunnen komen van de illegale achterdeur die coffeeshops nu nog nodig hebben om aan hun spullen te komen, met alle ellende van dien."

Voor meer informatie:
CanAdelaar
www.canadelaar.com

Publicatiedatum: