Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betere positionering 'Biologische kwaliteit uit Nederland'

EKO organiseert een event op 4 september waar de positionering 'Biologische kwaliteit uit Nederland' wordt gepresenteerd. Tijdens dit event sluiten ze samen met diverse stakeholders een EKO-NL Ketenconvenant af, met als doel biologische kwaliteit uit Nederland, herkenbaar aan EKO-NL, zichtbaar te maken van grond tot mond.

Hoogtepunten van het evenement:

  • Presentatie EKO-NL positionering: leer meer over onze nieuwe aanpak voor het zichtbaar maken van biologische producten uit Nederland.
  • Paneldiscussie ketenpartijen: over noodzaak EKO-NL positionering voor de groeiambitie van het Nederlandse biologische landbouwareaal
  • EKO-NL Ketenconvenant: ondertekening van een samenwerkingsverband met diverse partijen om de biologische keten te versterken.
  • Kick-off EKO-influencers promotiecampagne: ontdek de mooiste EKO-NL verhalen en hoe deze campagne de zichtbaarheid van biologische producten zal vergroten.

Achtergrond
"Uit recent onderzoek van Blauw Research is gebleken dat Nederlandse consumenten de voorkeur geven aan biologische producten van eigen bodem. Biologische boeren in Nederland willen niets liever dan hun kwaliteitsproducten in eigen land verkopen. Dit is niet alleen goed voor de boeren en consumenten, maar ook voor het dierenwelzijn, de gezondheid, de natuur, de biodiversiteit in de regio en het verkleinen van de klimaatvoetafdruk. Om dit mogelijk te maken, is het essentieel dat biologische kwaliteit uit Nederland zichtbaar is op het schap. EKO helpt hierbij, niet als doel op zich, maar als middel om de profilering van Nederlands biologische kwaliteitsproducten te bevorderen. Dit is noodzakelijk om de groei van 4% naar 15% biologisch landbouwareaal in 2030 te realiseren", zo beschrijft de organisatie.

Programma
Bekijk het hele programma, georganiseerd in de kas van De Beleving, hier.

Datum: 4 september 2024
Locatie: De Beleving, Zeewolde

Gratis aanmelden kan hier

Voor meer informatie:
Stichting EKO-keurmerk
HNK Ede Horapark
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede
030 2320493
[email protected]
www.eko-keurmerk.nl

Publicatiedatum: