Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heroverweging implementatie digitale gewasbeschermingsmonitor

In een brief aan de Tweede Kamer heeft demissionair minister Adema van LNV laten weten dat hij recent besloten heeft de implementatie van de digitale gewasbeschermingsmonitor te heroverwegen. Gezien de maatvoering, fasering en modulering van de eerdere plannen rond de monitor wil hij opnieuw bezien, deelt belangenbehartiger Artemis.

De redenen hiervoor zijn dat met het intrekken van het voorstel voor Verordening duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen (SUR) de verplichting voor een elektronisch register is komen te vervallen en dat er op dit moment onvoldoende financiering is voor meerjarige financiële dekking voor deze monitor vanwege het vervallen van middelen Transitiefonds.

Deze heroverweging leidt er ook toe dat hij wil kijken of de verschillende initiatieven van onder meer de sector, die raken aan het registreren, monitoren en benchmarken van geïntegreerde gewasbescherming (waaronder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen), met elkaar kan verbinden. Het ministerie zal hierover in gesprek gaan met betrokkenen. Het is aan het nieuwe kabinet om hier vervolgens een besluit over te nemen.

Artemis heeft al eerder met diverse partijen waaronder Agrodis en BO Akkerbouw ideeën hiervoor aangedragen bij het ministerie.

Bron: Artemis Natuurlijk

Publicatiedatum: