Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas opkweek aardbeiplanten geopend

EZ Grow Farms heeft onlangs officieel een nieuwe hightech kas geopend. De nieuwe 7,5 hectare grote glazen kas in Langton, in Canadam, vult de bestaande 2,6 hectare grote kas aan. "We hebben de nieuwe kas nog minder dan zes maanden in gebruik maar we zijn verrast door de mogelijkheden", vertelt Dusty Zamecnik, general manager.

EZ Grow Farms is in 1930 opgericht door Ed Zamecnik. Het bedrijf richtte zich oorspronkelijk op tabak, zachtfruit en tomatenplanten en ontwikkelde zich tot een belangrijke partij in de aardbeiplantenopkweek. Eerder vertelde Dusty, die de kleinzoon van de oprichter is, over de groei van het bedrijf van 100.000 naar meer dan 30 miljoen planten per jaar.

Met de investering in de nieuwe kas wil EZ Grow de flexibiliteit in levertijden vergroten en de kwaliteit van de planten verbeteren. "Ons doel met deze kas is om flexibiliteit in de levertijden te bieden zodat onze klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de planten die ze ontvangen", vertelt Dusty. En dat begint zijn vruchten af te werpen: "We kunnen nu vanaf begin juni tot eind oktober jonge planten leveren. We waarderen het dat alle klanten ons omarmen."

De nieuwe grote glazen kas is gebouwd door South Essex Fabrication. "In de nieuwe kas hebben onze medewerkers een aantal geavanceerde technologieën geïnstalleerd die onze klant helpt om efficiënter zachtfruit van hoge kwaliteit te telen. Daarnaast kunnen er over een langere periode verschillende aardbeienplanten geleverd worden. Dankzij deze technologieën zijn we ervan overtuigd dat de nieuwe kas voor een doorbraak gaat zorgen in de teelt van zachtfruit", vertellen medewerkers van South Essex.

In de kas zijn onder andere het hijsgootsysteem van Growtec, de gewasverzorgingsplatforms van Robur en het hogedrukvernevelingssysteem van MJ-Tech geïnstalleerd. EZ Grow Farms is naar eigen zeggen het eerste bedrijf in Noord-Amerika die deze drie technologieën in één kas integreert. Ook is het naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat jonge planten volledig uit een gecontroleerde omgeving gaat leveren.

EZ Grow Farms heeft ook het Berry Verification Centre geopend. Dit centrum heeft als doel om de relatie tussen planten, rassen, veredelaars, chemie, substraten en nog veel meer te onderzoeken.

Het centrum gaat de naam 'Ed Zamecnik Berry Testing Center' dragen en beschikt over drie tunnels met verbeterde ventilatie- en gootpositioneringsmogelijkheden.

Hier is het irrigatiesysteem aan het werk te zien:

Klik hier voor de foto's

Voor meer informatie:
EZ Grow
Tel: +1 519 875 4751
[email protected]
www.ezgrow.ca

Publicatiedatum: