Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië handhaaft vanaf 1 juli op e-transportsysteem

Roemenië handhaaft vanaf maandag 1 juli op zijn e-transportsysteem. Transporteurs hebben het door dit systeem gegenereerde nummer nodig als zij gecontroleerd worden op Roemeens grondgebied.

Vanaf 1 juli 2024 moeten alle internationale goederenleveranties naar en van Roemenië worden gemonitord binnen het nieuwe e-transportsysteem, in het Roemeens RO e-Transport geheten. Met Verordening nr. 41 van 8 april 2022 wil Roemenië onder andere btw-fraude tegengaan.

UIT- of ITU-nummer
De ontvanger of verzender van goederen in Roemenië moet de zending aanmelden in het e-transportsysteem. Dit systeem genereert een UIT-nummer of ITU-nummer dat de Roemeense ontvanger/verzender aan de koper/verkoper in de andere lidstaat moet doorgeven. De transporteur heeft dit nummer nodig om op de vrachtbrief te vermelden, zodat hij bij controle in Roemenië kan aantonen dat de zending is aangemeld in het e-transportsysteem. Deze controle betreft alleen het grondgebied van Roemenië.

Het e-transportsysteem geldt voor zendingen van meer dan 500 kilogram of voor zendingen met een waarde van minimaal 10.000 RON (lei), wat neerkomt op circa 2000 euro. Kijk voor meer informatie op de website van de Roemeense beroepsgoederenvervoerorganisatie UNTRR.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum: