Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-Keniapact verhoogt export uit Tanzania en Oeganda

Na een overeenkomst met de Europese Unie heeft Kenia een toename gezien in het aantal verse producten dat via zeetransport wordt vervoerd, wat vooral gevolgen heeft voor goederen uit Tanzania en Oeganda. De Kenya Ports Authority meldde een toename van 6% in de export van verse producten uit deze buurlanden via de haven van Mombassa. Deze ontwikkeling komt nadat de haven aan specifieke eisen voldeed, waardoor Kenia in staat was om met de EU, een belangrijke exportmarkt, in zeevracht te handelen.

William Ruto van de Kenya Ports Authority benadrukt de milieu- en economische voordelen van de overeenkomst en vertelt dat het een rol speelt bij het verminderen van de voetafdruk van Kenia en het verhogen van de inkomsten uit tuinbouwexport. De toename van Oegandese en Tanzaniaanse producten in de haven van Mombassa laat het positieve effect van het pact op de regionale export zien. Ter ondersteuning van dit initiatief heeft KPA zijn koelpunten uitgebreid en de scanprocessen voor AGF-producten geoptimaliseerd, met als doel snellere omkeertijden voor vrachtwagens.

Ruto benadrukte het doel om de exportconcurrentiepositie van Keniaanse avocado's, mango's en groenten te verbeteren door uitdagingen op het gebied van productie, opslag, logistiek en waardevermeerdering aan te pakken. Het Economisch Partnerschapsakkoord Kenia-EU, dat Kenia een belastingvrije toegang tot de EU-markt verleent, onderstreept het belang van de deal bij het bevorderen van duurzaamheid in de handelsbetrekkingen. Dit akkoord wordt gezien als de meest ambitieuze handelsovereenkomst van de EU met een ontwikkelingsland.

Bron: kenyans.co.ke

Publicatiedatum: