Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert Cress lanceert 'Truffel van de zee'

Koppert Cress presenteert een aanvulling op hun assortiment: Codium Blue, de 'Truffel van de Zee'. De zeewiersoort heeft een hartige umami-achtige smaak, een diepblauwgroene kleur, een koraalachtige structuur en een 'spannende ziltigheid'.

Smaak & Toepassing
De Codium Blue kan worden gebruikt als truffelvervanger. Codium Blue is multi-inzetbaar en past volgens de telers vooral goed bij schaaldieren, vis, kip en plantaardige gerechten.

"Bijzonder aan de Codium Blue is dat het een hele mooie umami-smaak heeft en zowel aan een vis- als vegetarisch gerecht een hele mooie toevoeging kan zijn. Je kunt met het product alle kanten op en toepassen in een olie, vinaigrette, ijsmassa of drogen. Normaal gesproken is codium een seizoensproduct en moet je het direct verwerken, maar Codium Blue is het hele jaar door te verkrijgen, wat voor veel chefs een meerwaarde is,", aldus sterrenchef Yornie van Dijk (Restaurant Basiliek* in Harderwijk).

Beschikbaarheid en houdbaarheid
Codium Blue is het hele jaarrond beschikbaar, wordt gekweekt en vervoerd in gefilterd zout zeewater. Het kan bewaard worden bij een kamertemperatuur van 17-25°C tot en met de aangegeven houdbaarheidsdatum in een lichte omgeving. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Codium Blue aan de hygiënische normen in de keuken. Het product is klaar voor gebruik, omdat het schoon en hygiënisch wordt gekweekt.

"Er zijn veel soorten codium beschikbaar, maar deze is toch wel echt uniek. Heel trots, want het is een uitdaging om deze kwaliteit jaarrond te hanteren. In mijn optiek een mooie truffelsmaak en samen met de Moai Caviar een verrijking van onze onderwatergroenten. Er zit nog zoveel meer in het vat, maar hier gaan we nog even niets over verklappen", aldus Rob Baan van Koppert Cress.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
+31174242819
[email protected]
www.koppertcress.com

Publicatiedatum: