Koppert Cress presenteert een aanvulling op hun assortiment: Codium Blue, de 'Truffel van de Zee'. De zeewiersoort heeft een hartige umami-achtige smaak, een diepblauwgroene kleur, een koraalachtige structuur en een 'spannende ziltigheid'.
Smaak & Toepassing
De Codium Blue kan worden gebruikt als truffelvervanger. Codium Blue is multi-inzetbaar en past volgens de telers vooral goed bij schaaldieren, vis, kip en plantaardige gerechten.
"Bijzonder aan de Codium Blue is dat het een hele mooie umami-smaak heeft en zowel aan een vis- als vegetarisch gerecht een hele mooie toevoeging kan zijn. Je kunt met het product alle kanten op en toepassen in een olie, vinaigrette, ijsmassa of drogen. Normaal gesproken is codium een seizoensproduct en moet je het direct verwerken, maar Codium Blue is het hele jaar door te verkrijgen, wat voor veel chefs een meerwaarde is,", aldus sterrenchef Yornie van Dijk (Restaurant Basiliek* in Harderwijk).
Beschikbaarheid en houdbaarheid
Codium Blue is het hele jaarrond beschikbaar, wordt gekweekt en vervoerd in gefilterd zout zeewater. Het kan bewaard worden bij een kamertemperatuur van 17-25°C tot en met de aangegeven houdbaarheidsdatum in een lichte omgeving. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Codium Blue aan de hygiënische normen in de keuken. Het product is klaar voor gebruik, omdat het schoon en hygiënisch wordt gekweekt.
"Er zijn veel soorten codium beschikbaar, maar deze is toch wel echt uniek. Heel trots, want het is een uitdaging om deze kwaliteit jaarrond te hanteren. In mijn optiek een mooie truffelsmaak en samen met de Moai Caviar een verrijking van onze onderwatergroenten. Er zit nog zoveel meer in het vat, maar hier gaan we nog even niets over verklappen", aldus Rob Baan van Koppert Cress.
Voor meer informatie:
Koppert Cress
+31174242819
[email protected]
www.koppertcress.com