Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan opent nieuwe veredelingslocatie voor aardbei, braam en framboos

Rijk Zwaan heeft een nieuwe veredelingskas geopend in Dinteloord. Deze faciliteit is gericht op de ontwikkeling van nieuwe aardbei-, braam- en frambozenrassen. De officiƫle opening vond plaats op 21 juni.

Officiƫle opening
De openingsceremonie werd bijgewoond door collega's van Rijk Zwaan en bouwpartners. Alle gasten kregen de gelegenheid om een rondleiding te krijgen door de kas.

"Onze nieuwe veredelingskas is een belangrijke stap vooruit in ons streven om in de veredeling van fruit- en groentegewassen te innoveren", zegt Michiel Zwaan, Crop Manager Berries, bij Rijk Zwaan. "Op deze nieuwe locatie kan ons team het hele jaar door onder optimale omstandigheden werken aan de ontwikkeling van nieuwe rassen, wat zal leiden tot een snelle ontwikkeling van ons nieuwe veredelingsprogramma voor kleinfruit."

Nieuw veredelingsprogramma voor kleinfruit
Rijk Zwaan is sinds de oprichting in 1924 actief in de groenteveredeling. Vorig jaar lanceerde het bedrijf officieel een veredelingsprogramma voor kleinfruit, gericht op het verbreden van het productportfolio met aardbeien, bramen en frambozen.

Veredelingsmanager Pieter Egelmeers legt uit: "Kleinfruit wordt traditioneel vegetatief vermeerderd in plaats van uit zaad. In ons veredelingsprogramma richten we ons op beide vermeerderingsmethoden. Op basis van onze kennis van onderzoek, veredeling en zaadproductie hopen we nieuwe en innovatieve aardbeien-, bramen- en frambozenrassen op de markt te brengen die uiteraard waarde toevoegen voor telers en andere ketenpartners."


Roel Akkermans

Geschenk bij opening veredelingsstation
Tijdens de opening van ons veredelingsstation gaf bouwpartner Van der Hoeven een bijzonder geschenk. Menno van den Brink, CTO van Van der Hoeven, zegt: "Samen met onze collega-leveranciers zijn we trots om de innovatieve inspanningen van Rijk Zwaan te ondersteunen, vooral op het gebied van de verbetering van kleinfruitveredeling. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons van groot belang, en we zijn verheugd om bij te dragen aan initiatieven zoals de Sibusiso-stichting in Tanzania. Als leveranciers zijn we blij om tijdens de opening van Rijk Zwaan's nieuwe veredelingsstation een gezamenlijk gebaar te presenteren ter ondersteuning van deze stichting."


Pieter Egelmeers en Kees Reinink

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
[email protected]
www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: