Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
focus Enza Zaden op paprika en komkommer

Nieuwe productielocatie voor groentezaden

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden opende op 20 juni officieel haar nieuwe productielocatie in Luttelgeest. In een jaar tijd bouwde het bedrijf, op een terrein van acht hectare, verschillende faciliteiten voor de productie van biologisch groentezaad, met name voor de gewassen paprika en komkommer.

Allison Thomas, Chief Operations Officer: "De vraag naar biologisch zaad neem toe. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag, willen we graag regie houden over onze zaadproductie. Luttelgeest is uitermate geschikt als locatie voor zaadproductie door de vruchtbare, lichte kleigrond. We zijn blij dat we de nieuwe productielocatie op deze plek hebben kunnen realiseren." Het nieuwe vaste team in Luttelgeest, bestaat uit tien vaste medewerkers en 20 seizoenskrachten.

High-tech met een groen label
Er is een scala aan hightech oplossingen gerealiseerd in de nieuwe kas voor zaadproductie. Zo is de locatie onder andere zelfvoorzienend op het gebied van water en energie. Condens- en regenwater wordt opgevangen in een groot waterbassin ter grootte van bijna drie olympische zwembaden, water wordt hergebruikt en toiletten doorgespoeld met regenwater. Daarnaast liggen er op de daken ruim 900 zonnepanelen en beschikt de locatie over een energiemanagementsysteem om zo efficiƫnt mogelijk om te gaan met de energie die door zonnepanelen wordt opgewekt. In de kassen wordt rekening gehouden met sterke isolatie wat resulteert in energielabel A+++.

Met het oog op de toekomst is bij de bouw rekening gehouden met het gebruik van aardwarmte, zodra dat in Luttelgeest mogelijk is. Met al deze oplossingen verwacht Enza Zaden in aanmerking te komen voor het certificaat Groen Label Kas (GLK). Deze is inmiddels aangevraagd. Dat proces, met een doorlooptijd van een jaar, is gestart.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Tel: +31 (0)228 350100
[email protected]
www.enzazaden.com

Publicatiedatum: