Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Abels Früchte Welt GmbH

"Vooral outdoor catering heeft te lijden onder koude weer"

Nico Gaude, directeur van Abels Früchte Welt GmbH in Bonn, meldt dat de aanhoudende kou en zware regenval in grote delen van Duitsland een grote impact hebben gehad op verschillende markten. "Met name de outdoor catering lijdt onder de huidige weersomstandigheden. Normaal gesproken worden in de horeca hoge omzetten gegenereerd in de maanden april tot juli, maar een aantal van deze omzetten gaan nu verloren," zegt hij. "We hadden ook een grote klant die wekelijks fruitmanden bij ons bestelde voor zijn werknemers, maar die nu gestopt is om kosten te besparen. Daarnaast heeft een ziekenhuis zijn deuren gesloten, wat ook heeft geleid tot het wegvallen van een centrale keuken. Deze omzetverliezen kunnen niet op korte termijn worden gecompenseerd."

Om dit enigszins tegen te gaan heeft Abels Früchtewelt haar activiteiten op het gebied van nieuwe klantenwerving weer opgevoerd. "Hierdoor hebben we onder andere veel kleinere klanten voor ons weten te winnen, zoals restaurants, cateraars en biertuinen. Op dat laatste gebied hebben we ons ook gespecialiseerd met het oog op het EK 2024. Helaas is dit nog niet volledig gerealiseerd vanwege het weer. Over het geheel genomen ligt de huidige verkoop iets onder het niveau van vorig jaar. Als het weer de afgelopen maanden beter was geweest, zou er simpelweg meer dynamiek zijn geweest in steden als Keulen en Bonn."

Abels Früchte Welt GmbH is een bedrijf van de FRESH + FRIENDS Group en heeft daardoor toegang tot het hele productassortiment, inclusief groente & fruit, kant-en-klaar, zuivelproducten en convenience.

Stabiele prijs- en inkoopsituatie
Hoewel de inflatie nu weer enigszins genormaliseerd is, blijven restauranthouders bij hun inkopen "extreem op de prijs letten", wat volgens Gaude weer het gevolg is van kostenstijgingen, vooral de aftrek voor energiekosten en de btw-verhoging. De inkoopsituatie is daarentegen vrij stabiel. "Door de natte veldomstandigheden zijn de vollegrondsgroenten, die we voornamelijk van regionale telers betrekken, soms wat modderig. Afgezien van kleine hiaten in de aanvoer, die we opvullen met geïmporteerde goederen, heb ik tot nu toe geen noemenswaardige tekorten opgemerkt. Ik heb ook de indruk dat we de inflatiepiek achter de rug hebben, waardoor we voor veel producten een stabiele, gelijkmatige prijstrend zien, zonder extreme schommelingen zoals in het voorgaande jaar."

Nog belangrijker is echter het toenemende personeelstekort in de transportsector. "De uitdaging waar we hier voor staan is dat we flexibele vrachtwagenchauffeurs nodig hebben, vooral van maart tot oktober, om de seizoenspieken op te vangen, terwijl we in de winter minder te doen hebben. We hebben voortdurend vacatures en merken dat er nauwelijks jonge chauffeurs onder de 50 solliciteren. Dit gebrek aan jong talent in de logistiek zal over een paar jaar een serieuze impact hebben."


Nico Gaude is algemeen directeur van Abels Früchtewelt GmbH. De belangrijkste klanten van het in Bonn gevestigde bedrijf zijn voornamelijk de catering-, hotel- en collectieve cateringsectoren.

Ondanks de uitdagingen blijft Gaude optimistisch over de toekomst. Vooral het huidige Europees kampioenschap voetbal zorgt voor nieuwe kansen. "Wij verzorgen onder andere de catering voor de politie in Keulen, een van de EK-locaties. Dagelijks leveren we fruit, groenten en andere producten. Ook leveren we aan het hotel waar het Zwitserse nationale team verblijft. Op deze manier plukken we nu al de vruchten van het EK," aldus Gaude.

Voor meer informatie:
Nico Gaude
Abels Früchte Welt GmbH
Justus-von-Liebig-Str.2
53121 Bonn, Duitsland
Tel: +49 0228 6680 20
[email protected]
www.abels-bonn.de

Publicatiedatum: