Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Status Andalusische kasgewassen medio juni

In de week van 10 tot en met 16 juni liep de oogst in de meeste kassen van Almería ten einde, zo blijkt uit een rapport van de Andalusische overheid. Veel kassen werden schoongemaakt en de grond werd verhit om de bodem te desinfecteren. Hier en daar werden nog watermeloenen, meloenen en komkommers geoogst. Er zijn ook enkele percelen waar nog tomaten, aubergines en courgettes worden geoogst. Er worden wel maatregelen genomen om de temperatuur te controleren en de kwaliteit van de vruchten op peil te houden.

In de kwekerijen is er volop werk. De zaailingen worden verzorgd en behandeld en er worden hulpinsecten uitgezet. De eerste paprika's worden geplant en tomatenzaailingen worden geënt op onderstammen die resistent zijn tegen bodemziekten.

In de kuststreek van Granada ging de oogst van cherry-, tros-, pruim- en ronde tomaten verder. Watermeloenen, vooral zwarte en witte zonder pit, halen een opbrengst van 50-60 ton/ha.

In de provincie Huelva is het frambozenseizoen afgesloten met goede opbrengsten tot 20 ton/ha voor rassen zoals Noelia en Adelita.

Bron: aenverde.es

Publicatiedatum: