Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verandering in bouwvoorschriften maakt bouw kassen duurder

De bouwcode voor teeltbedrijven uit 1995 wordt in Ontario in Canada binnenkort vervangen door de Ontario Building Code 2024. Greg Van Geest van Westbrook Greenhouse Systems vertelt dat er grote verandering in de code zijn opgenomen die het ontwerp van kassen beïnvloeden. Als gevolg daarvan wordt de bouw van kassen duurder.

Nationale bouwcode
Wat zit er achter deze verwachte prijsstijging? De National Building Code (Nationale Bouwcode) is een verzameling voorschriften en normen voor de bouw, de verbouwing en het onderhoud van gebouwen in Canada. De National Building Code is geïntroduceerd in 2020 en uitgebracht in 2022.

Ontario heeft de Ontario Building Code geüpdatet om te voldoen aan de 2020 National Building Code. De onlangs uitgebrachte Ontario Building Code 2024 gaat op 1 januari 2025 in. Manitoba heeft vanaf 1 januari 2024 de 2020 National Building Code aangenomen. "De overige provincies en territoria hebben nog geen plannen aangekondigd maar nemen waarschijnlijk binnenkort de geüpdatet code aan", vertelt Greg.

Prijsstijgingen
De nieuwe bouwcodes zijn van invloed op de bouwvereisten voor kassen. Greg vertelt dat medewerkers van Westbrook verwachten dat er upgrades nodig zijn voor nieuwe kassen om te voldoen aan de hogere eisen voor sneeuw- en windbelasting.

"Ons doel is om prijsstijgingen zo veel mogelijk te beperken en tegelijkertijd te blijven voldoen aan de nieuwe code", vertelt Greg. Hij voegt eraan toe dat er aanvullende updates zullen worden gegeven zodra deze beschikbaar zijn.

Bericht ontvangen van Ontario CodeNews
De 2024 Building Code gaat op 1 januari 2025 in. Er zal waarschijnlijk binnenkort een extra overgangsperiode zijn, zodat aanvragers van een vergunning de 2012 Building Code kunnen blijven gebruiken (die de 1995 Farm Code toestaat), schrijft Ontario CodeNews. Volgens hen geldt dit voor aanvragen die worden ingediend vóór 31 maart 2025. Dat geldt alleen voor aanvragen waarbij aanvragers kunnen aantonen dat hun werkplannen zijn voltooid onder de 2012 Building Code vóór 31 december 2024. Meer details over de overgangsperiode en trainingsmogelijkheden worden de komende weken bekendgemaakt.

"Dit betekent dat iedereen met substantieel voltooide werktekeningen op 31 december 2024 vergunningen kunnen blijven aanvragen onder de bestaande bouwcode tot 31 maart 2025", verduidelijkt Greg. Westbrook. Andere fabrikanten van kassen werken samen met Flowers Canada Ontario en Ontario Greenhouse Vegetable Growers met het doel om te proberen de 1995 Farm Building Code in Ontario te behouden.

Voor meer informatie:
Les Van Egmond
Westbrook Systems
905-979-2784
[email protected]
westbrooksystems.com

Publicatiedatum: