Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

700 leerlingen trokken de boer op

Afgelopen maand kwamen 700 leerlingen op bezoek op één van de drie deelnemende landbouwbedrijven in Borgloon, Sint-Truiden of Tongeren, laat het Vlaamse Boerenbond weten.

Al enkele jaren zetten land- en tuinbouwers, vrijwilligers en de gemeenten een project van Plattelandsklassen verder. Hierbij worden alle leerlingen uit het vijfde leerjaar via de school uitgenodigd op een land- of tuinbouwbedrijf in hun gemeente. Dit jaar werden ze tijdens de BinnenBijBoerendagen ontvangen bij respectievelijk BeMa Fruit, Juwel Fruithof en de familie Euben.

Alle sectoren
Tijdens het bezoek werden de gastbedrijven bijgestaan door collega's land- en -tuinbouwers uit de gemeente die elk het verhaal van hun eigen sector kwamen vertellen. Zo kregen de leerlingen antwoorden op vragen als 'Geeft een koe ook melk in het weekend?' en 'Wat eten varkens?'. Ze konden er ook kennismaken met de machines die worden gebruikt in de landbouw. De leerlingen ontdekten hoe hun dagelijks voedsel wordt geproduceerd, welke processen daarbij komen kijken en waarom het belangrijk is lokaal voedsel te eten. Daarnaast werd er ook uitgelegd wat de gevolgen van zwerfvuil zijn en mochten leerlingen zelf ontdekken waar de dodehoek van een tractor zich bevindt.

Bron: Boerenbond

Publicatiedatum: