Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cynisch duimpje van Rob Baan voor Haagse reactie op kwestie gezonde bedrijfslunch

De Hoge Raad gaf Koppert Cress onlangs gelijk in een belastingzaak over gezonde bedrijfslunches. Daarmee is de kous nog niet af, want er zijn Kamervragen gesteld. De antwoorden daarop stellen cressenteler Rob Baan toch weer teleur, zo blijkt uit een bericht van hem op sociale media.

"En dit is het beschamende antwoord van de staatssecretaris:
We gaan niets veranderen, want sinds 2022 hebben we de belastingwet zo aangepast, dat ARBO alleen maar over echte arbozaken gaat. En gezonde voeding hoort daar niet bij.
(De Belastingdienst laat de rekening dus bij VWS en Sociale Zaken vallen i.p.v. te zorgen dat de inmiddels 110 miljard verder oploopt)." Wat volgt is een cynisch duimpje van Rob.

Kamervragen
Demissionair staatssecretaris Van Rij van Financiƫn en demissionair minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zien niets in het beleidsmatig stimuleren van gezonde bedrijfslunches, zo blijkt uit hun antwoorden op de Kamervragen van Wendy van Eijk van de VVD. Een gezonde bedrijfslunch is geen verplichting, zoals een goede stoel dat wel is, schrijven de beleidsbepalers.

"Werkgevers vullen hun 'goed werkgeverschap' zelf in, op basis van wat nodig is in de specifieke omstandigheden van hun onderneming. Gezondheid, veiligheid en preventie kunnen daar onderdeel van uit maken. Een gezonde lunchmaaltijd kan hiervan een praktisch voorbeeld zijn, maar is niet gebruikelijk of noodzakelijk om een goede werkgever te zijn."

Gezonde lunchmaaltijden kunnen werkgevers volgens de beleidsmakers eventueel onbelast verstrekken door gebruik te maken van de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling.