Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jonge ondernemer herstart groentewinkel in Oudewater

“Klanten zijn massaal teruggekomen”

Tholen - Er heerste haast een hoerastemming in Oudewater toen William Cromwijk (19) op Facebook aankondigde dat hij de winkel van de gestopte groenteboer Jan van Dijk na ruim een jaar weer zou heropenen. Hij kreeg veel enthousiaste berichtjes, maar het was natuurlijk afwachten of klanten daadwerkelijk zouden komen. Gelukkig stroomden klanten bij de opening begin maart toe en zijn dat blijven doen. "Klanten zijn massaal teruggekomen", vertelt William.

Hij kon niet wachten om te beginnen, maar moest netjes zijn opleiding afmaken en zijn rijbewijs halen. Ervaring in AGF had hij opgedaan bij een groentewinkel in Woerden, waar hij vanaf zijn veertiende werkte. Toen zijn baas een tijdje op vakantie ging, zorgde William ervoor dat de zaak goed bleef lopen, wat voor hem een teken was om een eigen winkel te beginnen. "Toen wist ik wel van, hé, ik kan dit," vertelt hij vol vertrouwen. Enkele maanden na de opening is William tevreden over hoe de zaken lopen. "Ik mag niet klagen. Als ik iedereen die komt tevreden kan houden, dan ben ik heel blij."

Met 19 jaar is William nog heel jong, maar het ondernemerschap zit in de familie. Williams ouders en broer hebben een kip- en kaaswinkel in Woerden. Zijn broer wilde hij echter niet in de weg zitten. "Ik gun het hem van harte", lacht William. Dat hij groenteboer zou worden, lag gezien zijn werkervaring voor de hand, maar William koos bewust ook voor een stage bij een noten- en zuidvruchtenkraam op de markt. "Ik wilde zeker weten dat AGF bij me paste. In die jaren op de markt heb ik wel iets belangrijks bijgeleerd: kwaliteit wint de strijd! Dat pas ik nu toe in de winkel. Ik heb een assortiment waar de supermarkt niet aan kan komen," benadrukt hij. "Klanten letten niet zozeer op de prijs. Eigenlijk kan ik rekenen wat ik wil, maar ik probeer de prijzen wel echt laag te houden, zodat mijn winkel voor iedereen toegankelijk is."

Een belangrijke verandering die hij heeft doorgevoerd, is de overgang van een bedieningswinkel naar een zelfbedieningsconcept met zoveel mogelijk losse producten. Deze verandering is zeer positief ontvangen door de meeste klanten. "Sommigen prefereren nog steeds persoonlijke bediening en die helpen we graag, maar 99% van de klanten is er blij mee."

Voor jongeren zijn social media tegenwoordig heel belangrijk, maar William is meer overtuigd van de kracht van mond-tot-mondreclame. Hij ziet dat als de meest effectieve manier van promotie en focust zich daarom liever op het leveren van topkwaliteit in zijn winkel dan op uitingen op social media.

Naast de gebruikelijke verse groenten en fruit biedt William veel gemaksproducten aan, zoals verse maaltijden, soepen en salades. "Eigenlijk verkoop ik heel weinig groenten. Mensen komen echt voor het gemak", zegt hij. "Dat is de toekomst."

Voor meer informatie:
William Cromwijk
Cromwijk groente en fruit
Leeuweringenstraat 21/19
Oudewater
[email protected]
FB Cromwijk groente en fruit