Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Team Voorwinden pakt podium tijdens 7-uursrace Assen

Maar liefst 53 teams gingen zaterdag even voor het middaguur van start tijdens de 2024-editie van 'The 7hrs of Assen', een 7 uur durende endurancerace op het TT Circuit Assen als onderdeel van het IDC (International Dutch Championship). Na 2/3 van de race aan kop te hebben gereden, verloor Team Voorwinden door een crash de leiding om uiteindelijk toch nog op het podium te eindigen (P3).

Het werd opnieuw een zeven uur durende slijtageslag voor zowel mens alsook machine waarbij de Drentse weergoden tijdens deze editie ook nog eens een extra duit in het zakje deden, deelt Wouter Alblas van Brainchild Commodity Intelligence in onderstaand verslag. BCI sponsort Colin Velthuizen, een van de snelste amateurracers van Nederland. Hij zat ook in Team Voorwinden.

Kwalificatie
Tijdens de kwalificatie – een uur en vijf minuten durende sessie waarin alle coureurs in actie dienden te komen – kregen de coureurs een volledig droog TT Circuit Assen voorgeschoteld. Uiteindelijk bepaalde de rondetijd van de snelste rijder de kwalificatiepositie voor de wedstrijd. Met een snelste ronde van 1'40.907 ging de pole naar Team Voorwinden (Aad Voorwinden, Kris Voorwinden, Maik Voorwinden, Colin Velthuizen).

Race
Om klokslag 11:30 uur ging de zeven uur durende race van start, maar in tegenstelling tot de kwalificatie vond deze plaats op een grotendeels natte baan. Een regenbui even voor de start zorgde bij de teams voor de nodige 'stress', maar duidelijk was dat regenbanden de enige juiste keus was om aan de race te beginnen.

Met een heuse Le Mans-start werd er begonnen aan de zeven uur durende race, een race waarin zo'n beetje alle facetten langskwamen. Van nog een aantal regenbuien afgewisseld met een heerlijk voorjaarszonnetje en een volledig droge baan. Het zorgde voor opnieuw een prachtige race met veel positiewisselingen.

Ondanks Pole Positon, de snelste raceronde en het podium zat er dus meer in en wat dat betreft een teleurstellend resultaat. De samenwerking met gastrijder Colin Velthuizen beviel goed, grote kans dus dat de Voorwindenmannen het volgende jaar weer gaan proberen.

Na een zeer warme 2023-editie gaat de 2024-editie van de 'The 7hrs of Assen' de boeken in als een hele andere wedstrijd, een wedstrijd waarin veel verschillende elementen zorgden voor het nodige denkwerk en tactische keuze bij de teams. Elementen die het enduranceracen zo spectaculair maken.

Wat een prachtige sport!

Voor meer informatie:
Wouter Alblas
Brainchild Commodity Intelligence
[email protected]
www.brainchildcommodity.com

Publicatiedatum: