Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mustafa Ozdemir, AGF Overtoom:

"Met onze Turkse groenten en fruit als troef exporteren we inmiddels naar heel Europa"

Tholen - Dagelijks gaan om 5.00 uur bij AGF Overtoom op het Food Center in Amsterdam de deuren open voor het grote publiek. "Vooral veel groenteboeren en marktjongens komen hier zelf hun handel halen. De horeca laat de handel vooral bezorgen", vertelt eigenaar Mustafa Ozdemir. Hij heeft een lange historie in de AGF-branche. In 1995 startte Mustafa zijn eerste speciaalzaak Serhat Market Amsterdam, gevolgd door de tweede zaak Overtoom Groente en Fruitspecialist in 2007. In 2013 volgde de verhuizing naar de groothandelsmarkt.

Het Amsterdamse bedrijf begon als AGF-specialist, maar is inmiddels uitgegroeid tot totaalleverancier van vers-, convenience en diepvriesproducten met daarnaast een compleet servicepakket aan droge kruidenierswaren. De AGF-producten vormen echter nog altijd de hoofdmoot van de groothandel die gebaseerd is op een drietal pijlers: de laatste jaren snelgroeiende exporttak, de stalverkoop richting de marktkooplui en etnische winkels en de levering aan de horeca in 'groot-Amsterdam'.

Een heus specialisme van AGF Overtoom vormen de Turkse groenten en fruit. "Sinds 2014 importeren wij zelf rechtstreeks uit Turkije en twee per week arriveert de wagen in Amsterdam, elke maandag en donderdag. Op deze manier kunnen wij gegarandeerd verse Turkse groenten en fruit aan onze klanten aanbieden. Van tomaten tot pepers en granaatappelen, daar kunnen we ons met rechtstreekse import echt mee onderscheiden", vertelt Mustafa.

Aanvullend importeert AGF Overtoom rechtstreeks uit Marokko, Spanje en Italiƫ. "Door het slechte weer blijft de verkoop richting de horeca dit jaar wat achter. Met name de verkoop van watermeloenen lijdt daaronder. We klagen niet, maar het is wel wat rustiger. Hopelijk krijgen we snel zonniger weer, dan gaat de handel vanzelf weer lopen", vertelt Mustafa. Hij is blij met de spreiding van de activiteiten. "Als het in de horeca wat rustiger is, dan kunnen we ons weer wat meer richten op de export. Inmiddels exporteren we door heel Europa."

Bij AGF Overtoom zijn 30 mensen werkzaam. Het bedrijf ziet haar toekomst op het Food Center en heeft ook aangegeven graag mee te gaan met een nieuwbouw bij de herstructurering van het terrein. "Voor ons kan dit niet snel genoeg gebeuren, want we wachten er al heel wat jaar op en we weten nog niet wanneer het precies van start gaat, maar we zijn er klaar voor", besluit Mustafa.

Voor meer informatie:
Mustafa Ozdemir
AGF Overtoom
Centrale Groothandelsmarkt 131
1051 LJ Amsterdam
+31 (0)20 486 5348
[email protected]
www.agfovertoom.nl