Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hagdorn Tomaten bezocht door landbouwminister

Het EDEKA-netwerk in het zuidwesten van Duitsland is een van de grootste verkopers van regionale producten tussen het Bodenmeer en de Moezel. Op lokaal niveau werken EDEKA-handelaars nauw samen met telers uit hun directe omgeving. Een essentiële pijler op regionaal niveau zijn de regionale programma's van de groothandel binnen de coöperatieve bedrijvengroep, waaronder "Unsere Heimat & echt & gut".

Een van de 1.500 partnerbedrijven van dit regionale merk is Hagdorn Tomaten in Eberdingen-Hochdorf bij Stuttgart. Op 13 juni 2024 bezocht minister Peter Hauk het bedrijf om een beter inzicht te krijgen in hun werkzaamheden en besprak hij de samenwerking tussen de retail en de regionale tuinbouw met Heiko en Karin Hagdorn, evenals met bestuursleden Klaus Fickert en Jürgen Mäder van EDEKA Südwest.

"Ons doel voor Baden-Württemberg is om de tuinbouw zowel economisch levensvatbaar als duurzaam te maken, ter bescherming van het milieu en ter bevordering van biodiversiteit. Tegelijkertijd streven we naar het versterken van de voedselzekerheid en het ontwikkelen van veerkrachtige vormen van tuinbouw die onze bevolking nog vele jaren kunnen voeden. Om aan deze hoge normen te voldoen, hebben onze telers betrouwbare afzetmogelijkheden en eerlijke betaling voor hun producten nodig. De samenwerkingsovereenkomst tussen EDEKA Südwest en Hagdorn Tomaten is hier een goed voorbeeld van ", zei de minister tijdens de bijeenkomst bij Hagdorn Tomaten.


Tomaten van Hagdorn

De minister benadrukte verder: "Met de kwaliteitsprogramma's van de deelstaat, het biolabel van Baden-Württemberg en het kwaliteitslabel van Baden-Württemberg ondersteunen we al jaren de consequente focus van de teelt en de afzet op regionale kwaliteitsproducten. Tegelijkertijd worden de samenwerking en de nauwe samenwerking in de hele waardeketen, van het veld tot op het bord, versterkt. Vertrouwensvolle relaties en transparante communicatiekanalen zijn de belangrijkste succesfactoren voor een succesvolle samenwerking."

Jürgen Mäder bevestigde dit en benadrukte: "Wij zijn ervan overtuigd dat de tuinbouw in ons land een toekomst moet hebben. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat telers winstgevend kunnen werken. Daarom hebben we de afgelopen jaren grote inspanningen geleverd om de regionale tuinbouw te ondersteunen, zichtbaarder te maken en specifiek de verkoop van AGF-producten te bevorderen." Klaus Fickert voegt hieraan toe: "Daarom zijn we ook actief betrokken bij de strategische dialoog van de deelstaatregering. Als belangrijke verkoper van regionale producten en een vooraanstaande ondersteuner van lokale telers en producenten hechten we veel waarde aan een eerlijke omgang met alle betrokkenen in de waardeketen."

Regionale programma's
Heiko en Karin Hagdorn zijn de derde generatie die het familiebedrijf in Eberdingen-Hochdorf leiden. Hagdorn Tomaten levert sinds 2003 tomaten aan EDEKA Südwest en sinds 2006 aan "Unsere Heimat - echt & gut". Daarmee is het bedrijf een van de eerste leveranciers van het regionale merk, waarmee EDEKA Südwest expliciet producten aanbiedt die afkomstig zijn uit deelstaten in de regio. In dit kader werkt EDEKA Südwest samen met meer dan 1.500 bedrijven in de regio. De keurmerken van de deelstaten waarin de leveranciers actief zijn, zijn een voorwaarde voor de producten van "Unsere Heimat - echt & gut". In het geval van de tomaten van Hagdorn is dit het keurmerk van Baden-Württemberg. Het keurmerk wordt toegekend door de deelstaat Baden-Württemberg, vertegenwoordigd door het ministerie van Voeding, Platteland en Consumentenbescherming. Meerjarige contracten of afnamegaranties bieden de producenten van "Unsere Heimat - echt & gut" planningszekerheid en langetermijnperspectieven.

Meer informatie is te vinden op
www.hagdorn-tomaten.de
www.edeka.de

Publicatiedatum: