Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutania GmbH

Aldina aardbei in schappen van Aldi Süd

Een paar weken geleden introduceerde Aldi Süd de nieuwste innovatie in aardbeienteelt genaamd Aldina. Dit smaakvolle en lang houdbare aardbeienras wordt exclusief geteeld door elf telers van de Frutania Group, verspreid over verschillende teeltgebieden in Duitsland. "Met Aldina richt Aldi Süd zich op een uitgebreid assortiment aardbeien, gericht op het aanspreken van diverse consumentengroepen. Het ras wordt uitsluitend geteeld in beschermde, grondstofbesparende teeltomgevingen en staat bekend om zijn goede eigenschappen. Aldina belooft dan ook kwaliteit," verklaart het management van Frutania GmbH.


Markus Schmitt van Sonnenbergerhof in Königswinter is een van de geselecteerde Aldina-telers.

Ondanks de uitdagende weersomstandigheden is de feedback van klanten tot nu toe positief. "Wat Aldina kenmerkt, is de smaak, de stevige schil en het vruchtvlees, de uitstekende houdbaarheid en de conische vruchtvorm. We blijven continu werken aan de kwaliteit van onze aardbeien. Aan de andere kant vormt de lage oogst momenteel een van onze grootste uitdagingen."

Trend naar exclusiviteit in het fruitschap
Het rassenconcept is een compleet pakket dat niet alleen de sterke telersgroep, het speciale ras en de teeltmethode omvat, maar ook de efficiënte logistiek van de Frutania Group. De strategie van exclusiviteit zal de komende jaren worden voortgezet. "We investeren elk jaar grote bedragen om nieuwe rassen en technieken te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we ook exclusieve programma's aanbieden. Conceptueel zullen we ook naar andere rassen kijken," besluit het bedrijf.


Oogsten van de Aldina aardbeien

Voor meer informatie:
Frutania GmbH
Heinrich-Lanz-Str. 3
D-53501 Grafschaft-Ringen, Duitsland
Tel. +49 (0)2641 91110
[email protected]
www.frutania.de

Publicatiedatum: