Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse vertical farm overgenomen

Yasai wordt geïntegreerd in GreenState uit Winterthur. Het merk Yasai en de bedrijfsvoering van de Zwitserse vertical farm blijven ongewijzigd en de GreenStateproducten uit Neuhausen zullen in de toekomst ook onder het reeds bestaande merk Yasai op de markt worden gebracht. De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs geheim te houden.

"Deze stap stelt ons in staat om nieuwe projecten te financieren en daarmee de capaciteit te vergroten om meer planten te kweken en meer klanten toegang te geven tot producten uit vertical farms," laat Mark Essan Zahran, medeoprichter en CEO van Yasai weten aan onze zustersite VerticalFarmDaily.

Beide kweeksystemen van YASAI en GreenState worden gebruikt en zorgen voor een verdubbeling van de huidige capaciteit van beide bedrijven. "Ze zullen worden gebruikt om de systemen beter te begrijpen voor het opzetten van een grootschaliger project."

Aangezien de Zwitserse markt groot genoeg is om de activiteiten in een eerste stap op te schalen, is er geen wens om binnenkort over de grens uit te breiden. Mark laat weten dat GreenState werkt aan het opzetten van andere strategische kernmarkten. Bovendien kan de Zwitserse markt in de toekomst nieuwe producten verwachten.

Commentaar aandeelhouders
"De integratie van Yasai in GreenState is een klassieke win-winsituatie: wij krijgen toegang tot liquiditeit en groeipotentieel terwijl GreenState een sprong voorwaarts maakt op het gebied van teelt en afzet," vertelt Stefano Augstburger, voorzitter van Yasai.

"Met de integratie van Yasai breiden we onze teeltcapaciteit uit en krijgen we tegelijkertijd een gevestigd afzetkanaal. Bovendien kunnen we onze aanpak van het technisch beheer van indoor teeltbedrijven overbrengen naar een gevestigde teeltomgeving," zegt Arsenije Grgur, CEO en voorzitter van GreenState.

Yasai levert sinds 2022 kruiden aan retailers zoals Coop en andere afnemers vanuit de fabriek in Niederhasli, terwijl GreenState sinds januari van dit jaar haar producten in Manor-winkels levert vanuit de vestiging in Neuhausen.

De oprichters van Yasai, Stefano Augstburger, Mark Essam Zahran en Philipp Bosshard, behouden hun operationele rol in het geïntegreerde bedrijf. Arsenije Grgur, voorzitter en CEO van GreenState, zal na de eerste integratiefase de rol van CEO van de groep op zich nemen.

Voor meer informatie:
YASAI
www.yasai.ch

GreenState Ag
[email protected]
www.greenstate.ch

Publicatiedatum: