Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote Amerikaanse teler 'vergat' betalen bijna 2 ton aan lonen, maar betaalt alsnog

Bushel Boy Farms moet omgerekend bijna 186.000 euro aan achterstallig loon en schadevergoedingen uitbetalen aan 94 werknemers voor onbetaalde overuren. Dat vertellen ambtenaren uit Minnesota maandag 17 juni in de StarTribune.

De teler van tomaten uit Owatonna in Minnesota en een loonwerker uit Arizona met de naam Oro Valley Ag Services, vergaten om werknemers overuren uit te betalen. Ook al klokten de werknemers volgens het ministerie van Labor and Industry meer dan 48 uur per week tussen 2020 en 2022. Volgens de wet van Minnesota moeten werknemers in de land- en tuinbouw al 50 jaar overuren uitbetaald krijgen. Maar wie houdt dat in de gaten?

"Werkgevers in Minnesota zijn wettelijk verantwoordelijk voor het uitbetalen van overuren aan land- en tuinbouwers wanneer ze meer dan 48 uur per week werken. Er zijn een aantal uitzonderingen", vertelt Nicole Blissenbach, commissaris van het ministerie van Labor and Industry, in een persbericht. "Het ministerie waardeert de bereidheid van Bushel Boy om deze zaak snel op te lossen door het achterstallig loon uit te betalen en een schadevergoeding aan de betrokken werknemers uit te keren."

Boete van €44.000
Het ministerie gaf Bushel Boy in mei een bevel tot naleving en het bedrijf stemde er eerder deze maand mee in de werknemers alsnog uit te betalen. Het bedrijf moet nu ongeveer €90.000 aan achterstallig loon en eenzelfde bedrag aan schadevergoeding betalen. Bushel Boy, dat jaarrond tomaten, komkommers en aardbeien teelt in een aantal grote kassen, kan een boete van €44.000 tegemoet zien als het bedrijf de komende drie jaar opnieuw in overtreding gaat. Oro Valley, de arbeidsbemiddelaar die in binnenlandse en buitenlandse arbeidsmigranten voorziet voor de glastuinbouw, nam niet eens de moeite om het bevel van de staat aan te vechten of erop te reageren.

Bron: StarTribune