Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinder strijdt tegen komst hoogspanningsverbinding boven huis

De nieuwe 380 kV- hoogspanningsleiding tussen Zeeland en Tilburg wordt pal boven de woning van Johan Lazeroms gespannen. Want TenneT heeft zijn buren wel uitgekocht, maar hem niet. "Straks kan ik geen kant meer op", zegt hij tegen BN DeStem.

De nieuwe geplande verbinding loopt in grote lijnen van Rilland via Bergen op Zoom, Roosendaal, Zevenbergen en Oosterhout naar Tilburg.

De aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding is volgens het kabinet nodig om nu en in de toekomst te kunnen voldoen aan de eisen voor leveringszekerheid van elektriciteit. Met dit inpassingsplan wordt de hoogspanningsverbinding planologisch mogelijk gemaakt. Een groot aantal particulieren en bedrijven is het niet eens met de aanleg van de hoogspanningsverbinding en is daartegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Vanwege het grote aantal bezwaarmakers is er een vierdaagse zitting gehouden. De eerste zittingsdag was op maandag 10 juni en de laatste zittingsdag was op donderdag 13 juni 2024.

Foto index: archiefbeeld, niet specifiek voor dit artikel

Publicatiedatum: