Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markthandelaar Peter Visser:

"Prijzen voor goede kersen liggen op een hoog niveau"

Tholen - Peter Visser werd naar eigen zeggen tussen de kersen geboren. Inmiddels is de markthandelaar uit Krimpen aan den IJssel 64 jaar, maar nog altijd vormen de kersen een heuse specialiteit. "Maar ik doe wel wat kalmer aan. Belangrijk is vooral dat je goede kersen verkoopt dan veel kersen. Ik ben benieuwd hoe het kersenseizoen zal lopen, maar ik ben een beetje bang dat de nattigheid in de kersen trekt, ook onder de kap. Het natte weer laat toch zijn sporen na en dan worden de kersen snel slapper. Hopelijk komt het goed als we straks droog en zonnig weer krijgen."

Visser startte het seizoen op met de kaskersen en inmiddels komt de aanvoer iets meer op gang, zij het mondjesmaat. "Prijzen liggen op een hoog niveau voor goede kersen. Deze week werden ze in Zaltbommel nog voor 12 euro per kilo geveild, al is de prijs inmiddels wat teruggelopen", constateert Peter, die de kersen veelal rechtstreeks bij de telers betrekt. "Steeds meer telers hebben hun verplichtingen en ook is er een aantal oudere telers gestopt. Ook bij de veilingen weet ik mijn weg wel, maar ik ben wel selectief. Burlat moet ik niet hebben, liever verkoop ik goede Marchant!"

"We laden elke dag kersen. Het gros verkopen we zelf op de markten in de Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel en daarnaast voorzien we een paar grote collega-markthandelaren. Vanaf deze of volgende week ga ik ook de handel weer benaderen, maar de tijd dat ik grote risico's neem, is wel voorbij. Er zijn ook nog genoeg Spaanse kersen op de markt", aldus Peter. Over de kersenconsumptie is hij positief gestemd. "Dat patroon loopt eigenlijk al jaren hetzelfde. In het begin zijn de prijzen hoog en moet je het vooral van de liefhebbers hebben. Daarna gaat de verkoop een paar weken hard als de aardbeien duurder zijn."

Voor meer informatie:
Groenten en Fruithandel P en G. Visser
Van Polanenweg 4
2924 LT Krimpen a/d IJssel
Tel: 0180-512767
[email protected]