Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommerprijs weggezakt, slaprijzen hoog

De bijzonder hoge komkommerprijzen van de laatste weken zijn afgelopen week verdwenen. De middenprijs over week 24 komt bij het VBT uit op 24,7 eurocent per stuk. Nog altijd een nette prijs, die boven het vijfjarig gemiddelde ligt.

De tomatenprijzen liggen rond dat vijfjarig gemiddelde met kiloprijzen van 60,5 eurocent voor los en 47,1 eurocent voor tros.

De middenprijs voor paprika bij het VBT heeft na een kortstondig dipje de weg omhoog weer gevonden. Zowel rood (2,15 euro per kilo) geel (1,66) als groen (1,30) werden in vergelijking met week 23 beter betaald. Als we alle kleuren op een hoop gooien, levert dat voor week 24 een middenprijs op van ruim 1,81 euro per kilo. Die prijs is vergelijkbaar met 2023 en ligt ruim boven het vijfjarig gemiddelde.


Met alle nattigheid op de velden buiten zien we de slaprijzen omhoog schieten. Het meest zichtbaar in de VBT-cijfers voor kropsla, maar ook de prijzen voor andere slasoorten stijgen. De Lollo rossa uit de vollegrond leverde in week 24 gemiddeld meer dan 1 euro op (1,049 per stuk) en de ijsbergsla komt daar met een stuksprijs van 96,6 eurocent heel dichtbij.

De middenprijs voor aardbei komt over week 24 uit op 4,745 euro per kilo.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 2 voor groenten. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.

Publicatiedatum: