Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verticale teeltrekken voor tomaten en sla

"De GreenWalk laat planten beter groeien in een rek waarin planten dicht bij elkaar kunnen staan op verschillende lagen. Wanneer er ziektes in de plant optreden kunnen we daardoor snel anticiperen. We kunnen de plant tijdens de hele groeicyclus goed verzorgen", legt Vice President Marketing bij Montel Véronique Di Lullo uit. Het bedrijf is een leverancier van verticale stellingen dat onlangs zijn 100-jarig bestaan vierde.


Véronique Di Lullo en haar collega Yves Bélanger op de foto op de GreenTech dit jaar.

Traditionele barrières verwijderen
De Greenwalk kan aangepast worden aan verschillende andere vertical farmingsystemen zoals GreenRak, Grow&Roll en GrowRak-systemen. Het systeem kan in elke kas worden gebruikt. De rekken zijn ontworpen om in één kamer gebruikt te worden waardoor het risico op kruisbesmetting geminimaliseerd wordt. "Door te voorkomen dat de rekken verplaatst worden tussen verschillende ruimtes moet de GreenWalk kruisbesmetting voorkomen," benadrukt Véronique.

Volgens de eigenaar is de GreenWalk beter dan de traditionele schaarheftafels. De traditionele schaarheftafels vereisen een uitgebreide training waarbij de veiligheidsvoorschriften nageleefd moeten worden. "Op verschillende lagen kunnen er planten geplaatst worden op de GreenWalk. Het is veilig en goed te gebruiken in moeilijke hoeken en de planten zijn goed benaderbaar aan beide zijden," legt Véronique uit.


Het GreenWalk systeem van Montel

Plug-and-play oplossing
"Het systeem moet het gebruik vergemakkelijken", merkt Véronique op. Voor de installatie is geen gereedschap nodig en gebruikers kunnen de installatie op elk gewenst moment afbreken en opnieuw opbouwen. Ook kan er eenvoudig verlichting, trays, irrigatiesystemen en sensoren toegevoegd worden."

Het integreren van GreenWalk in een bestaand vertical farming systeem kan snel en goedkoop. "Op een bestaande stelling kunnen eenvoudig beugels gemonteerd worden voor de loopbrug. Dit kan snel en goedkoop, waarbij de bestaande installatie niet afgebroken wordt. Er is minder ruimte en er zijn minder middelen nodig waardoor een vertical farm efficiënter kan opereren," vertelt Véronique.

De geïntegreerde inklapbare steiger is gemaakt van lichtgewicht hoogwaardig aluminium. Het wordt rechtstreeks op de Greenrak mobiele kweekrek gemonteerd met een 'klik-en-haak'-systeem. Gebruikers kunnen het systeem makkelijk aan een andere stelling vastklikken. Er zijn geen aanpassingen van het bestaande systeem nodig.

GreenWalk heeft een halve meter gangruimte nodig waardoor het volgens de ontwerpers snel en makkelijk toegankelijk is. Het is zo ontworpen dat er geen extra opslagruimte en geen open gangpad nodig is. Dit in tegenstelling tot andere loopbruggen of schaarheftafels. Veiligheidsstangen beveiligen de mobiele units om kantelen te voorkomen en dienen als beveiliging aan het einde van het platform. "De stevige lichtgewicht constructie van GreenWalk is bestand tegen meerdere gebruikers", merkt Véronique op.

Bekijk de video hieronder voor een uitleg over de GreenWalk.

Voor meer informatie:
Véronique Di Lullo, VP Marketing
Montel
[email protected]
www.montel.com

Publicatiedatum: