Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder volumes, maar hogere prijzen voor Egyptische aardbeien

Het seizoen van verse aardbeien in Egypte is afgelopen en maakt plaats voor de periode van de diepgevroren aardbeien. Amr Kadah, Export Manager bij Fruit.Farm, is positief gestemd over het seizoen.

Kadah: "Ondanks een toename van het areaal met 6-7%, tot meer dan 21.000 ha, is de oogst dit seizoen gedaald. Dit is een gevolg van ongunstige weersomstandigheden, gekenmerkt door veel regen en hoge temperaturen."

"De teeltproblemen werden gecompenseerd door commercieel succes. De vraag was sterk en de prijzen waren hoger dan vorig seizoen. Egypte heeft voor het vierde jaar op rij zijn positie als belangrijkste leverancier van aardbeien behouden, met een aandeel van 20% van de wereldmarkt."

Volgens de exporteur wordt het seizoen 2023-2024 gekenmerkt door een verlenging van de oogstperiode, als gevolg van de constante toename van het areaal in verschillende regio's van het land.

Hij voegt eraan toe: "Verse Egyptische aardbeien zijn over de hele wereld verstuurd, en in het bijzonder in grote volumes naar Nederland, Duitsland, Italiƫ, Rusland en de Verenigde Staten."

"We hopen op net zoveel succes voor het seizoen van de diepgevroren aardbeien, dat net van start is gegaan. Nationaal denk ik dat de grens van 300.000 ton diepgevroren aardbeien dit seizoen overschreden kan worden," besluit Kadah optimistisch.

Voor meer informatie:
Amr Kadah
Fruit.Farm
Tel: +20 100 928 8377
[email protected]
www.linkedin.com/in/amr-kadah
www.facebook.com/fruitfarm.egypt

Publicatiedatum: