Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe R&D-kas voor KWS

Zaadspecialist KWS breidt zijn R&D-capaciteiten uit in Andijk. Op een terrein van 10.000 m² wordt een hightech kas gebouwd, en een voorbereidings- en onderzoeksruimte voor vollegrondsgroenten, inclusief een kantoor en laboratorium. De voltooiing van dit project staat gepland voor begin 2025.

Het nieuwe kassencomplex zal worden gebruikt voor onderzoek naar de vollegrondsgewassen spinazie, bonen, rode bieten en snijbiet. Een ander deel zal worden gewijd aan de vruchtgroentegewassen komkommer en paprika, met de nadruk op proeven met en reproductie van verdubbelde haploïde planten, die worden ontwikkeld op de onderzoekslocatie van KWS in Wageningen.

"De nieuwe faciliteiten in Andijk zijn een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om onze strategische positie in de groentezaadmarkt te versterken", zegt Frank Hollenberg, Site Manager Andijk. "Onze locatie in Andijk, in het hart van Seed Valley - het centrum van groenteveredeling in het noordwesten van Nederland - dient als centrale hub voor onze business unit Vegetables, waardoor we onze kernactiviteiten kunnen opschalen. De nieuw gerealiseerde ruimte stelt onze R&D collega's in staat om meer en kwalitatief betere proeven uit te voeren. Hierdoor kunnen we onze innovatieve groenterassen die inspelen op de huidige uitdagingen die spelen bij telers en waardeketenpartners versneld ontwikkelen."

Technieken omarmen
Het nieuwe R&D Center maakt gebruik van 360 zonnepanelen die op het dak van het gebouw zijn geïnstalleerd. Hiermee wordt een hernieuwbare bron van elektriciteit voor de site in Andijk gecreëerd. Daarnaast zal het regenwater worden opgevangen om een grijswatercircuit in het hele gebouw te realiseren.

Nieuwe Business Unit voor Vegetables
KWS is een bedrijf op het gebied van plantenveredeling. Het bedrijf richt zich op plantenveredeling en de productie en verkoop van zaden voor maïs, suikerbieten, granen, koolzaad en zonnebloem. In 2019 kondigde het bedrijf zijn intrede aan in de groeimarkt voor groentezaden op lange termijn, gebaseerd op een greenfieldbenadering die organische groei inhoudt, aangevuld met de juiste overnames en de verkoop van rassen onder licentie. Dit omvatte de overname van het Nederlandse groenteveredelingsbedrijf Pop Vriend Seeds, een speler in de veredeling van spinazie en bonen. Daarnaast verwierf KWS in maart 2021 het Italiaanse groentezaadbedrijf Geneplanta S.r.l. (nu: KWS Vegetables Italia), een specialist in de veredeling, productie en verkoop van tomatenrassen.

Tegelijkertijd concentreert KWS zich op het bemannen van de nieuwe bedrijfsdivisie en op het opstarten van eigen veredelingsactiviteiten in Brazilië, Spanje, Turkije, Italië, Nederland en Mexico. Daarvoor breidt de zaadspecialist zijn netwerk van veredelingsstations uit, onlangs nog met een nieuw R&D-station in Navolato, Mexico.

Voor meer informatie:
KWS Vegetables
Tel.: +31 (0) 765 030 003
[email protected]
www.kws.com

Publicatiedatum: