Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand treft kersenteler "op het meest slechte moment van het jaar"

Tholen - Vorige week stond er op deze site een artikel met Roeland Hakkert van Mega-Kers uit Buren. Toen zag de teler het seizoen nog met vertrouwen tegemoet en had hij een mooie oogst hangen. Na de brand van afgelopen zaterdag hangt de vlag er heel anders voor. Zaterdag werden twee loodsen, waarin kersen en oogstapparatuur stonden opgeslagen, volledig in de as gelegd. Naar de oorzaak is het gissen. "Tien minuten ervoor stond ik nog met een collega kersen te laden en even later gebeurt dit... Volgens de brandweer is de oorzaak nu ook niet meer te achterhalen. We wachten nu op de komst van de schade-expert", vertelt Roeland maandagochtend.

"Voor ons is dit het meest slechte moment van het jaar dat dit ons kan overkomen, net nu de oogst is losgebarsten. Fruitteelttechnisch heb ik helemaal niets meer, geen spuit, geen trekkers, geen karretje en geen fust. Hier ligt een stuk levenswerk dat verloren is gegaan." Wel wil de teler alle toeleveranciers en mensen in de omgeving hartelijk bedanken voor de aangeboden hulp. "Iedereen staat aan alle kanten klaar en maakt tijd vrij. We moeten nu razendsnel schakelen. We hebben iedere twee dagen een kersenras rijp. Als dat niet op tijd wordt geoogst, kunnen we het weggooien."