Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export groeit met ruim 2 procent in april

Het volume (werkdaggecorrigeerd) van de goederenexport was in april 2,3 procent groter dan in april 2023, meldt het CBS. Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder. Het volume van de goederenimport was in april 5,3 procent kleiner dan in april 2023.
In de CBS Exportradar van juni waren de omstandigheden voor de export minder ongunstig dan in de radar van april.

Omstandigheden voor export in juni minder ongunstig
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

In de CBS Exportradar van juni waren de omstandigheden voor de export minder ongunstig dan in de radar van april. Dat komt vooral doordat de ontwikkeling jaar op jaar van de reële wisselkoersen minder ongunstig was en de jaar-op-jaarkrimp van de Duitse industriële productie kleiner.

Bron: CBS

Publicatiedatum: